Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Τρόφιμα στους ρομά της Καμηλόβρυσης και της Ανθήλης μοίρασε σήμερα ο Δήμος Λαμιέων

Τρόφιμα στους ρομά που διαβιούν στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης και στην Ανθήλη μοίρασε σήμερα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαμιέων , στα πλαίσια υλοποίησης ενός ανθρωπιστικού προγράμματος που εχει ως στόχο να στηρίξει τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και να αποτρέψει τις ασκοπες μετακινήσεις στην πόλη . Στον καταυλισμό των ρομά βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου .

''Στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλουμε ως Δήμος να μην διαδοθεί ο κορωναιός είναι πολύ σημαντικό αυτή η ευαίσθητη κοινωνική ομάδα να μείνει στον καταυλισμό και να αποφεύγει τις μετακινήσεις στην  πόλη , ωστε αν υπάρξει κρούσμα να μην διασπαρεί ''δήλωσε στο ''ΛΤ'' ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός  . Σήμερα  το μεσημέρι εργαζόμενοι του Δήμου παρουσία του Αντιδημάρχου εκαναν   την πρώτη διανομή τροφίμων , δίνοντας σε κάθε οικογένεια ρομά ενα πακέτο  με βασικά είδη διατροφής (λάδι , αλεύρι , οσπρια , κρέας κλπ ).Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής τις εποόμενες ημέρες κλιμάκιο με γιατρούς και υγειονομικούς θα επισκεφθεί τον καταυλισμό των ρομά στην Καμηλόβρυση για να κάνουν τις  απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και παράλληλα να διαμορφώσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης αυτών των οικογενειών μέσα στον καταυλισμό . Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Στασινό ο Δήμος συνεργάζεται με τις οικογένειες των ρομά και βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τους προέδρους των συλλόγων των ρομά , ενω εχουν πειστεί και οι ιδιοι οι ρομά οτι πρέπει να μείνουν στον καταυλισμό για να μην παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα και για να μην διαδοθεί ο ιός . 

 

''Αυτό είναι ενα πρώτο δείγμα του Δήμου , οσον αφορά τη βοήθεια και την αρωγή των ρομά στη δύσκολη κατάσταση που ολοι βιώνουμε , ετσι ωστε να προστατευτούμε και να βγούμε αλώβητοι στην επόμενη ημέρα '' τονίζει ο κ. Στασινός  .

Απο την πλευρά τους οι ρομά φαίνεται να εχουν συνειδητοποιήσει τους κινδύνους που διατρέχουν και οι ιδιοι απο την διάδοση του κορωνοιού γι'αυτό και προσπαθούν να τηρούν τις οδηγίες της Δημοτικής Αρχής και να εφαρμόζουν τα μέτρα περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους .  

''Συνεργαζόμαστε παρα πολύ καλά με τον Αντιδήμαρχο τον κύριο Παναγιώτη Στασινό αλλά και με την υπηρεσία του Δήμου και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την βοήθεια και τη στήριξη που μας δίνουν . Δίνουμε μια δύσκολη μάχη και ολοι μαζί θα παλαίψουμε να την ξεπεράσουμε . Στον καταυλισμό ο ελεγχος που γίνεται είναι καθημερινός και δεν αφήνουμε κανέναν ουτε νέο ουτε μεγαλύτερο να φύγουν απο την Καμηλόβρυση και να πάνε στην πόλη και να κυκλοφορεί στα μαγαζιά . Προσπαθούμε με τις δυνάμεις που εχουμε να βοηθήσουμε και εμείς για να μην μεταδοθεί ο κορωνοιός'' δήλωσε στο ''ΛΤ'' ,ο εκπρόσωπος των ρομά της Καμηλόβρυσης Βαλάντης Χαλιλόπουλος  .

Στο μεταξύ ο  Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες που κυκλοφορούν στη Λαμία οτι στην περιοχή μας εχουν ερθει ρομά απο αλλες περιοχές . ''Οι πληροφορίες που εχουμε εμείς και τις επιβεβαιώνουν και οι εκπρόσωποι των ρομά στη Λαμία οτι αυτό δεν ισχύει και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους δημότες οτι δεν εχουμε εισροή στην πόλη μας ξένων ρομά . Οι ρομά είναι ελεγχόμενοι στους καταυλισμούς τους και υπάρχει μια γενικότερη προσπάθεια ωστε να μην ερθει ο ιός στη Λαμία . Αλλωστε και οι ρομά της πόλης μας το εχουν καταλάβει αυτό και κάνουν τις δικές τους προσπάθειες για να προστατεύουν και οι ιδιοι τις οικογενειές τους απο τον κίνδυνο να διασπαρεί ο ιός και να μεταδοθεί και στους ιδιους'' τόνισε ο κ. Στασινός  .  

Φωτογραφίες