Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Βίβιαν Αργύρη : ''Σπαταλιούνται ένα σωρό χρήματα ανούσια..''

 

 
Για σπατάλη του δημοτικού χρήματος στο Δήμο Λαμιέων κάνει λόγο η πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Βίβιαν Αργύρη , ασκώντας εντονη κριτική στην επιλογή της Δημοτικής Αρχής να διοργανώσει διαδικτυακή εκδήλωση -συναυλία με τον Διονύση Σαββόπουλο για τον εορτασμό των 76 χρόνων απο την απελευθέρωση της πόλης .
Σύμφωνα με την πρώην Αντιδήμαρχο ''εγινε μια διαδικτυακή εκδήλωση που ξεπέρασε τις 20.000 ευρώ, με χρήματα που θα μπορούσαν να έχουν δοθεί στην τοπική αγορά και σε φορείς της πόλης μας''.
''Ως πότε θα υποτιμάτε τον πολιτισμό? Ως πότε θα υποτιμάτε τη νοημοσύνη των δημοτών? Πολλές φορές αισθάνθηκα την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας τη διαφωνία μου στον τρόπο αντιμετώπισης του πολιτισμού στην πόλη μας.. Όπως γιατί δεν έγινε καμία δράση για το έτος των 2500 χιλιάδων χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών..Έδωσα πολλές ευκαιρίες και έδειξα κατανόηση παρόλο που έβλεπα αδιαφορία.. Αλλα μέχρι εδώ.. Δεν μπορεί κανείς να υποτιμάει την πόλη μας.. Αφορμή για όλα αυτά η προχειρότητα, η έλλειψη οργάνωσης και σεβασμού στη διπλή γιορτή της πόλης μας... Από πού να ξεκινήσω? Από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ με μέλη που δεν καταγράφονται, με εισηγήσεις που έρχονται με άλλο περιεχόμενο και αλλιώς εμφανίζονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ... Αυτά είναι και μικρότερης σημασίας.. Δε μπορώ όμως με τίποτα να δεχτώ ότι σπαταλιούνται ένα σωρό χρήματα ανούσια..
Έγινε μια διαδικτυακή εκδήλωση που ξεπέρασε τις 20.000 ευρώ, με χρήματα που θα μπορούσαν να έχουν δοθεί στην τοπική αγορά και σε φορείς της πόλης μας..
Οι δαπάνες του πολιτισμού μπορούν να είναι ανταποδοτικές σε τοπικές επιχειρήσεις και σε '' δικούς'' μας επαγγελματίες και ειδικά αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία του κορονοϊού.. Εγώ δε θα κρίνω τον καλλιτέχνη Σαββόπουλο, δε μπορώ άλλωστε.. Θα κρίνω όμως τα έξοδα της βιντεοσκόπησης της συναυλίας σε αθηναϊκή εταιρία, 6000 ευρώ κόστισε, όταν θα μπορούσε αυτή η υπηρεσία να δοθεί σε επαγγελματίες της πόλης μας. Θα κρίνω το υψηλό κόστος της αφήγησης των 8 λεπτών, 1000 ευρώ, των γεγονότων της απελευθέρωσης της πόλης από Αθηναίο ηθοποιό.. Ο ηθοποιός είναι καταξιωμένος και ταλαντούχος αλλά δεν ήρθε για θεατρική παράσταση.. Η αφήγηση θα μπορούσε να γίνει από τόσους καταξιωμένους συντοπίτες μας, που έχουν αποδείξει την ικανότητά τους στην αφήγηση.. Θα κρίνω την έλλειψη σεβασμού στην διοργάνωση της εκδήλωσης..
Γιατί να μην ανοίξει το θέατρο, με τους υγειονομικους όρους που υπάρχουν για την περιοχή μας και ταυτόχρονα να μπορούν οι δημότες που δεν μπορούν να παραστούν, να παρακολουθήσουν διαδικτυακά σε live streaming την συναυλία?
Συναυλία δεν είναι μόνο ο μουσικός και ο τραγουδιστής, είναι η επαφή, το συναίσθημα της στιγμής, η συμμετοχή του κοινού, ακόμα και μικρού, που τροφοδοτεί τον καλλιτέχνη να εκφραστεί καλύτερα... Αυτό είναι πολιτισμός. Είναι η σχέση κοινού και καλλιτεχνών.... Αλλιώς μοιράζουμε και ένα dvd..
Υ. Γ. Περίμενα να περάσει η εκδήλωση για να μη μπορεί κανείς να πει ότι ήθελα να δυσφημίσω την εκδήλωση.Ας παραδειγματιστούμε άλλωστε από την πρόσφατη εκδήλωση του μητροπολίτη μας που εγκαινίασε το κδαπ της Μητρόπολης μας και με τους υγιεινομικούς όρους αλλά και με ζωντανή μετάδοση σε τοπικό τηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης.... Και κάτι για τους κακοπροαίρετους.. Και εμείς κάναμε εκδηλώσεις με καλλιτέχνες με υψηλό κόστος αλλά η συμμετοχή του κόσμου ήταν τεράστια και είχε μεγάλη ανταποδοτικότητα στις τοπικές επιχειρήσεις της πόλης μας...''