Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Βιβλική καταστροφή στην Λοκρίδα απο την χαλαζόπτωση !--Επι ποδός πολέμου η Δημοτική Αρχή

Το βαρομετρικό χαμηλό «Δαίδαλος» συνεχίζει να πλήττει τη χώρα ακόμα και με ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και στη Φθιώτιδα.

 Ειδικά στη Φθιώτιδα ήταν τόσο έντονη η χαλαζόπτωση , που χρειάστηκαν εκχιονιστικά για να καθαρίσουν τους δρόμους, ενω βιβλική ηταν η καταστροφή στους ελαιώνες της Λοκρίδας .

Στη Φθιώτιδα, τα μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργήθηκαν  στην περιοχή του δήμου Λοκρών και συγκεκριμένα μεταξύ Λιβανατών και Αρκίτσας, όπου η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στην εθνική οδό και μεγάλες καταστροφές στις γεωργικές  καλλιέργειες .Η Δημοτική Αρχή απο τα μεσάνυχτα βρίσκεται επι ποδός πολέμου και επιχειρεί με τα μηχανήματα του Δήμου και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Περιφέρεια να αποκαταστήσει τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής . Στην περιοχή της Λοκρίδας βρίσκονται οι αντιπεριφερειάρχες Θανάσης Καρακάντζας και Κώστας Αποστολόπουλος και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφησε πίσω της η θεομηνία . Συνεργεία του Δήμου Λοκρών καταγράφουν απο το πρωί τις ζημιές στις υποδομές του Δήμου και τις καλλιέργειες . 

 

Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν οι αγρότες στις περιοχές των Λιβανατών, της Αρκίτσας και του Κυπαρισσίου Αταλάντης από τη βραδινή χαλαζόπτωση.
Ο «Δαίδαλος» έκανε έντονη την εμφάνισή του το βράδυ της Τρίτης σε περιοχές του Δήμου Λοκρών κατά μήκος της εθνικής οδού , αναγκάζοντας την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων να διακόψει δύο φορές την κυκλοφορία στο ύψος των Λιβανατών και της Αρκίτσας.

Ωστόσο τεράστιες είναι οι καταστροφές στη γεωργία με τους αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση από το θέαμα που αντίκρισαν με το πρώτο φως της ημέρας στα χωράφια τους.

Ήδη επιτόπου βρίσκονται συνεργεία του δήμου Λοκρών μαζί με το Δήμαρχο Νίκο Λιόλιο έχοντας ζητήσει τη συνδρομή των ειδικών για την καταγραφή των ζημιών.

Οι ελαιοπαραγωγοί είδαν τη σοδειά τους να καταστρέφεται και μάλιστα λίγο πριν τη συγκομιδή. Οι περισσότερες ελιές έχουν πέσει στο έδαφος, ενώ και όσες έχουν μείνει πάνω στα δέντρα έχουν χτυπηθεί και καταστράφηκαν.

 

Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο φαινόμενο λένε  οι αγρότες και ζητούν από τον ΕΛΓΑ να παρέμβει.

 

 

 

Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Κώστας Αποστολόπουλος , ενώ κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα  επιθεώρησε τις ζημιές.

 

Η αντιπεριφέρεια μάλιστα διέθεσε δύο σκαπτικά μηχανήματα προκειμένου να συνδράμει την προσπάθεια της δημοτικής αρχής.

 

Φωτογραφίες

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.