Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Βιβλίο για την Αγιά Σοφιά παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στην Υπάτη

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Αγία Σοφία, οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», διοργανώθηκε στην Υπάτη Φθιώτιδας από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, με κεντρικό ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ.κ. Συμεών. 

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης «ΑΙΝΙΑΝΕΣ» Μαρία Λαϊνά, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Υπάτης και Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Γαλανέικων Λαμίας Σεραφείμ Κυρίτσης, η Διευθύντρια του Γυμνασίου - Λυκείου Υπάτης Βασιλική Παπανάγνου, η οποία τυγχάνει και Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Υπάτης, εκπρόσωποι φορέων και απλοί πολίτες.

Το συγκεκριμένο βιβλίο εκδόθηκε από την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και έχει κυκλοφορήσει ήδη σε 9 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, αραβικά, βουλγαρικά, ιταλικά, ουκρανικά, ρουμανικά, ρωσικά και σερβικά), ενώ προετοιμάζεται η μετάφρασή του και στα αρμενικά, στα γαλλικά, στα γερμανικά και στα φινλανδικά.

•  Ο κ. Σαρακιώτης, ο οποίος είναι μέλος της Δ.Σ.Ο., αναφέρθηκε στην προσπάθεια επίτευξης ενός υψηλού βαθμού συνεννόησης, αλληλοκατανόησης και αλληλεγγύης μεταξύ των ορθοδόξων κοινοτήτων ανά τον πλανήτη. Το βιβλίο έχει σκοπό να αναδείξει την σημασία τόσο της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη, όσο και 36 ακόμα εμβληματικών και ιστορικών Ναών, αφιερωμένων στην Σοφία του Θεού, οι οποίοι βρίσκονται στα μήκη και πλάτη του κόσμου, και αναφέρεται στην ιστορική διαδρομή, στην αρχιτεκτονική και στο πολιτιστικό κεκτημένο, το οποίο και συνοδεύει τους εν λόγω Ναούς.

•  Η Θεία Λειτουργία ήταν αφιερωμένη στα παιδιά, ενώ ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως ανέγνωσε και την ειδική ευχή υπέρ φωτίσεως και επιτυχίας των μαθητών, η οποία με απόφαση του και μέχρι της 19ης Ιουνίου θα αναγιγνώσκεται στο τέλος κάθε Θείας Λειτουργίας σε όλους τους Ναούς και τις Μονές της Μητροπόλεως.

 

 

    

 

Απόψεις

Αθήνα, 23/06/2022Χθες το απόγευμα είχα την ευκαιρία να βρεθώ με τον Υπουργό Υγείας κ. Θανάση Πλεύρη και συζητήσαμε διάφορα θέματα για το ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο, για το...