Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Βόλος – Λαμία -Αταλάντη -Αθήνα με ποδήλατο : Μήνυμα ελπίδας στους καρκινοπαθείς !

Με κεντρικό σύνθημα τον «Κύκλο Ζωής» , η ποδηλατοδρομία ελπίδας της εικαστικού Βασιλικής Καλούτσα ξεκίνησε απο το Βόλο με προορισμό την Αθήνα και ενδιάμεσες στάσεις στη Λαμία , την Αταλάντη και τα Οινόφυτα . Η  Βασιλική  απο τη Λαμία οπου βρέθηκε χθες εστειλε  μήνυμα αισιοδοξίας αλληλεγγύης και εθελοντισμού: ''Νικησα τον καρκίνο του μαστού και στέλνω μήνυμα... Να είναι όλοι οι συνάνθρωποι μου αγωνιστές..... Να πιστευουν στο εαυτό τους''


Παρέα με τον Ελπιδοφόρο τον Λαμιωτη και τους ποδηλάτες Λαμίας που τους περίμεναν στην Στυλιδα , επισκέφθηκαν τα γραφεία του Συλλόγου Καρκινοπαθών  Λαμίας στην οδό Λεωνίδου .

Σκοπός της ποδηλατοδρομίας είναι να μεταφέρει μηνύματα ελπίδας, αισιοδοξίας και δύναμης σε όλους τους καρκινοπαθείς και όχι μόνο. Πρόκειται για μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο και η κ. Βασιλική είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει την ποδηλατοδρομία καθώς όταν βάζει στόχους, βγαίνει νικήτρια.

«Αν βάλουμε μπροστά το ψυχικό σθένος μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά. Έχουμε μια πνευματική συνειδητότητα μέσα μας που την ονομάζουμε ψυχικό σθένος».

Δέκα χρόνια μετά την ημέρα που νόσησε από καρκίνο,  η κ. Καλούτσα θέλει να στείλει το δικό της μήνυμα στους καρκινοπαθείς πως πρέπει να αγαπούν τον εαυτό τους.

«Έκανα πάρα πολλές προσπάθειες με την ψυχή μου και το σώμα μου για να νικήσω αυτή την ασθένεια τη στιγμή που δεν υπήρχαν πολύ καλές προοπτικές. Θέλω με αυτόν τον αγώνα να περάσω ένα μήνυμα στους καρκινοπαθείς πως πρέπει να έχουμε αγάπη για τον εαυτό μας, σεβασμό και να περάσω ένα μήνυμα αλλαγών».

Η Βασιλική Καλούτσα αντιμετώπισε έναν επιθετικό και μεταστατικό καρκίνο με αισιοδοξία και θετική στάση ζωής. Η κ. Καλούτσα αναφέρει ότι ο καρκίνος την βοήθησε να αλλάξει τρόπο ζωής, αλλά και να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο μέσα από την ενεργή της δράση στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας.

Η ποδηλατοδρομία  είναι δύσκολη. Στο εγχείρημά της  τη συνοδεύει με το ποδήλατο ο   Θεοφάνης Παναγιωτόπουλος και αυτοκίνητο που  την  ακολουθεί για λόγους ασφαλείας.  Η Βασιλική Καλούτσα θα διανύσει τη διαδρομή σε διάστημα τριών ημερών, με ενδιάμεσες στάσεις στις πόλεις της Λαμίας, της Αταλάντης και των Οινοφύτων, ενώ ο τερματισμός της ποδηλατοδρομίας θα πραγματοποιηθεί στο Μαρούσι Αττικής την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017.

Φωτογραφίες