Στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Δήμου Λαμιέων ξεναγήθηκαν οι καθηγητές και οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της Λαμίας .
Την ξενάγηση στο πλαίσιο των εκπαιδευτικού προγράμματος, πραγματοποίησε ο ιστορικός και μέλος του Δ.Σ. των Φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης Παναγιώτης Σωτηρίου, ενώ ο Γραμματέας του Σωματείου Πάρης Φούντας καλωσόρισε τους μαθητές και τους καθηγητές και αναφέρθηκε στην ιστορία και τους σκοπούς του Σωματείου , καθώς και στην εθελοντική υποστηρικτική προσφορά στην ίδρυση και λειτουργία του .
Μέσα από την ιστορική αφήγηση ενός επιστήμονα ιστορικού οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν έγκυρα και τεκμηριωμένα για την ιστορία της περιόδου 1941-1944 και την τοπική της διάσταση. Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που εκτίθεται στο Μουσείο αποτέλεσε το έναυσμα για να θιχθούν όψεις του ελληνοϊταλικού πολέμου, της Κατοχής, της Αντίστασης και της Απελευθέρωσης. Εκθέματα όπως τα χαρτονομίσματα της Κατοχής, το πολεμικό υλικό (κράνη, όπλα, πολεμοφόδια του Β Παγκοσμίου Πολέμου), τα σχεδιαγράμματα των μαχών του ΕΛΑΣ αλλά και το πρωτότυπο υλικό το οποίο έχουν καταθέσει αντιστασιακοί, προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον των μαθητών. Αναδείχθηκαν ζητήματα σχετικά με τη δημιουργία της Ελεύθερης Ελλάδας, την ανάπτυξη των θεσμών της λαϊκής αυτοδιοίκησης και δικαιοσύνης, τη συμμετοχή του κλήρου στην Αντίσταση καθώς και των νέων και των γυναικών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιχείρηση ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου και τους πρωταγωνιστές της.
Τους μαθητές συνόδευαν ο διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Μπατζάκας Δημήτριος και οι εκπαιδευτικοί Κατσιμπέλη Όλγα, Μάστορα Χρυσούλα, Χριστοπούλου Ειρήνη και Νταρλαδήμας Ιωάννης. Όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις διατυπώνοντας ευχές για την αναβάθμιση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και τη μεταφορά του στον κέντρο της πόλης.
Από την πλευρά του το Σωματείο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» καλεί τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία της πόλης μας να επισκεφτούν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Δήμου Λαμιέων και να αγκαλιάσουν τις πλούσιες δράσεις του. Παράλληλα διατυπώνει για άλλη μια φορά το αίτημα προς κάθε αρμόδιο για την πρόσληψη μόνιμου επιστήμονα ιστορικού.