Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Xωρίς νερό οι κάτοικοι στο χωριό Πάπα-Η θεομηνία παρέσυρε την κολώνα με τον μετασχηματιστή ρεύματος

Xωρίς νερό εμειναν οι κάτοικοι στο χωριό Πάπα του Δήμου Μακρακώμης αφου η θεομηνία παρέσυρε την κολώνα με τον μετασχηματιστή ρεύματος στο αντλιοστάσιο .

Με εντολή του Δημάρχου Γιώργου Χαντζή , οι δύο Αντιδήμαρχοι Πάνος Κοντογεώργος και Ανδρέας Παπασσάρας  μαζί με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας  Γιώργο Μελισσά πήγαν εμφιαλωμένα νερά στο χωριό και τα μοίρασαν σπίτι σπίτι . Χθες εγινε μεγάλη επιχείρηση απο μηχανήματα του Δήμου και απο την ΔΕΗ προσπαθώντας να προσεγγίσουν την γεώτρηση σε μια δύσβατη περιοχή και να αποκαταστήσουν το πρόβλημα . 

Να σημειώσουμε οτι ο Δήμος Μακρακώμης επλήγη περισσότερο απο τη θεομηνία με τις καταστροφές στα δίκτυα , τις γεωτρήσεις και τις καλλιέργειες να είναι μεγάλες .
Για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 18-09-2020 στις δημοτικές ενότητες του Δήμου ,  με αποτέλεσμα την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και κατολισθήσεων , ο Δήμος Μακρακώμης μετά από αίτημα  του Δημάρχου Γιώργου Χαντζή κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας  .
 
 
Η απόφαση  θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για τέσσερις  μήνες, μέχρι την 18 Ιανουαρίου 2021. Σε πρώτη φάση με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ο Δήμος Μακρακώμης επιχορηγείται  με το ποσό των 300.000 ευρώ για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από την θεομηνία. .
 
Φωτογραφίες

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness