Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Παιδικό Ημερολόγιο Διατροφής 2017

Σε αυτό το αφιέρωμα για την υγεία παρουσιάζεται το Παιδικό Ημερολόγιο Διατροφής 2017 του ΕΥΖΗΝ. Αν και βρισκόμαστε στο δεύτερο μήνα του χρόνου αρκετοί από εμάς ακόμη  θέτουμε  στόχους που αφορούν την Διατροφή, τη Σωματική Δραστηριότητα και την Υγεία των παιδιών και της οικογένειάς μας. Το ημερολόγιο περιέχει έξυπνες συμβουλές για παιδιά, για όλους τους μήνες, οι οποίες σε ένα γενικότερο πλαίσιο μπορούν να εφαρμοσθούν από όλη την οικογένεια. Στην συνέχεια ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του ΕΥΖΗΝ καθώς και ως επισυναπτόμενο αρχείο μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το Παιδικό Ημερολόγιο Διατροφής 2017.

 

Δημιουργική Χρονιά με ΕΥΖΗΝ!

 

Η περίοδος των γιορτών ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την -συχνά πολύ απαιτητική- καθημερινότητά μας, γεμάτη με λαμπιόνια και στολισμένα δέντρα, σπίτια και πόλεις!

Μαζί όμως με όλα τα άλλα, συχνά τα Χριστούγεννα γίνονται αφορμή για… υπερβολές. Τραπέζια πιο γεμάτα από όσο χωράει το στομάχι μας, καταναλωτική «επιδημία» στα εμπορικά καταστήματα, υπερβολική κατανάλωση γλυκών και μπόλικο καθισιό γίνονται οι  συνήθειες των παιδιών για περίπου 15 μέρες.

Για να επανέλθουμε, μετά την περίοδο των γιορτών, στους ρυθμούς μας με… ΕΥΖΗΝ, η λέξη κλειδί είναι το μέτρο! 

Το Παιδικό Ημερολόγιο Διατροφής2017του ΕΥΖΗΝ, που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία φοιτητών του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΕΥΖΗΝ, θα σας βοηθήσει να θέσετε στόχους διατροφής και κίνησης για κάθε μήνα του νέου χρόνου!

 

Το EYZHN είναι ένα πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας,  Έρευνας και Θρησκευμάτων. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών, μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας.

Το πρόγραμμα Αξιολόγησης, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δράσεις του ΕΥΖΗΝ, διενεργείται στα σχολεία με την ευγενική χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε. Οι υπόλοιπες δράσεις του προγράμματος χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και τη Nestlé Ελλάς.

 

Πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ

Ιστότοπος: http://eyzin.minedu.gov.gr/

Ε-mail: media@eyzhn.edu.gr

Facebook

Newsletter

 

(Εισαγωγικό σημείωμα: Βασιλική - Κωνσταντίνα Ρίζου)

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.