Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Διαμαρτυρία από οικολόγους για κοπή δέντρων στα Καμένα Βούρλα

Σήμερα είναι μια αποφράδα ημέρα. Η ροδιά που μας μεγάλωσε στην παραλία των Καμένων Βούρλων δεν είναι εκεί να μας περιμένει με τα ρόδα της. Ούτε είναι στη θέση τους η συκιά, η μουριά, η ελιά, η δάφνη και οι πικροδάφνες. Άντεξαν χειμώνες, χιόνια, κακοκαιρίες, μελτέμια, ξηρασίες και τώρα, με την ανθρώπινη παρέμβαση κουρεύτηκαν σε βαθμό που δεν μπορούν πάλι να «πετάξουν». Δέντρα σαράντα ετών δεν είναι στη ζωή.
Κάτι μας λένε όμως και για τη δική μας ζωή, καθώς η καθεμία μας θέλει έξι δέντρα στη ζωή της για το οξυγόνο της. Σήμερα εμείς οι φτωχοί είμαστε φτωχότεροι από δέντρα.
Ζητήσαμε με παρεμβάσεις το 1993 να μην κοπούν οι λεύκες απέναντι από την εκκλησία και αναρτήσαμε πανό για την τσιμεντοποίηση της παραλίας, ρίχναμε σπόρους παντού ως άγριοι εξπρεσιονιστές, φυτέψαμε δέντρα στην παραλία του Καινούριου το 2005, ποτίζουμε με μόχθο όλα αυτά τα χρόνια τα δέντρα στο γήπεδο μπάσκετ στα σχολεία, αποτρέψαμε το 2006 την κοπή των δέντρων στο μέρος της παραλίας από το κέντρο της προς τα πλατάνια, κάναμε αγώνες να φυτευτούν δέντρα κατά μήκος της παραλίας για τη δημιουργία μικροκλίματος ενάντια στην κλιματική αλλαγή κι ως αντιστάθμιση στη θερμοκρασία των τσιμέντων κι αγωνιζόμαστε για την περιβαλλοντική εκπαίδευση του πολίτη (ποδήλατα, πρόσφυγες, βιβλιοθήκη, μονοπάτια, διαχείριση του νερού, ραδιόφωνο, στέκι εφήβων, Natura, ενδοδημοτική συγκοινωνία, ζωοφιλία, αυτοδιαχείριση).
 Γι’ αυτό θέλουμε ο χώρος του κάμπινγκ και των ιαματικών νερών να γίνει ένα μεγάλο περιβαλλοντικό πάρκο με υπέργειες γέφυρες, παρατηρητήρια πουλιών και δυνατότητα κατασκήνωσης, για να τυγχάνει επίσκεψης απ’ όλα τα παιδιά των σχολείων της Ελλάδας και του κόσμου.
Ελάτε λοιπόν να διαμαρτυρηθούμε την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του Beach Volley στην παραλία, για την κοπή των δέντρων από την πλειοψηφία του Δήμου Καμένων Βούρλων.
Γι’ αυτό έγινε η κοπή, για τους αγώνες που θα λάβουν χώρα μετά από πολλά χρόνια πάλι φέτος στον τόπο μας.  Ελάτε 22/7 να φωνάξουμε «Φέρτε μας πίσω τα δέντρα»! Σας καλεί η Οικολογική Κίνηση Καμένων Βούρλων!
Οικολογική Κίνηση Καμένων Βούρλων

ΣΣ: Σε επικοινωνία που είχαμε με το Δήμαρχο Καμένων Βουρλων Γιάννη Συκιώτη μάς πληροφόρησε ότι ο χώρος όπου έγινε η κοπή των δέντρων ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και η κοπή των δέντρων έγινε για λόγους εξωραϊσμού και τουριστικής αναβάθμισης της  παραλίας, αφού το συγκεκριμένο σημείο κινδύνευε να μετατραπεί σε εστία μόλυνσης.

    

 

Απόψεις

Απορώ γιατί πολλοί εκπλήσσονται σήμερα με το άκουσμα της είδησης για την απαλλαγή όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της Siemens, λόγω καθυστέρησης...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων