Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

To Φυσικό αέριο θα μειώσει τα έξοδα των Δήμων!

Η χθεσινή  μέρα ηταν  μια ημέρα που την περιμέναμε καιρό στη Στερεά Ελλάδα.    Στη Στερεά Ελλάδα, που με συνεργασία σκληρή δουλειά και συνέργειες κερδίζουμε μάχες και δημιουργούμε συνθήκες αισιοδοξίας, προοπτικής και ελπίδας για καλύτερες μέρες για τον τόπο, και τους ανθρώπους της. Ο διπλασιασμός των πόρων μέσα από το επόμενο ΕΣΠΑ, που πετύχαμε με συντονισμένες προσπάθειες την τελευταία πενταετία το αποδεικνύει περίτρανα.

Το έργο επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου αποτελεί αναμφισβήτητα μια παρέμβαση, που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Στερεά Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα μειώσει το ενεργειακό κόστος για τα νοικοκυριά αλλά και για φορείς όπως εμείς οι Δήμοι. Πολύ δεπερισσότερο όταν η τιμή του φυσικού αερίου πέσει στις φυσιολογικές τουτιμές, κάτι που φαίνεται να έχει ήδηξεκινήσει.

Για τους Δήμους το ενεργειακό κόστος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κόστος που έχουμε να διαχειριστούμε. Επομένως η χρήση οικονομικότερων πηγών ενέργειας αποτελεί έναν από τους βασικότερους στόχους μας.

Το έργο αυτό, που θα δώσει τη δυνατότητα χρήσης φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην οποία πολλοί από εμάς έχουν ήδη προσανατολιστεί, μέσω της δημιουργίας ενεργειακών κοινοτήτων και αξιοποίησης ΑΠΕ, αναμένεται να μειώσει τα έξοδα των Δήμων, με αποτέλεσμα στο μέλλον, να υπάρξει η δυνατότητα μειώσεων στα δημοτικά τέλη, αλλά και αύξησης των διαθεσίμων πόρων για τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πολίτες.

Η διαδικασία για την ένταξη, τη δημοπράτηση, τη συμβασιοποίηση μέχρι και την έναρξη της κατασκευής του έργου για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις έξι μεγάλες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας ασφαλώς και δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία. Κι αν στη βαριά γραφειοκρατική διαδικασία και στη διενέργεια διεθνών διαγωνισμών προστεθεί και η εμφάνισητης πανδημίας, θεωρώ ότι αν το έργο ολοκληρωθεί, όπως προβλέπεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό του, έως το 2023, θα είναι τεράστια επιτυχία.

Η επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου ήταν μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε επί των ημερών του τέως Περιφερειάρχη και νυν Δημάρχου Αθηναίων, του Κώστα του Μπακογιάννη και φυσικά συνεχίστηκε και έφτασε στο σημείο να κατασκευάζεται χάρη στις άοκνες ενέργειες του νυν Περιφερειάρχη, του Φάνη του Σπανού, του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΔΑ, κυρίου Τσάκα, καθώς επίσης και των στελεχών της ΔΕΔΑ και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα. Εύχομαι τα έργα να προχωρήσουν γρήγορα και σύντομα, ώστε η Στερεά Ελλάδα να έχει ένα ακόμη αναπτυξιακό εργαλείο στα χέρια της, που θα εξασφαλίζει χαμηλότερο κόστος ζωής για τους πολίτες και μεγαλύτερες αναπτυξιακές δυνατότητεςγια τους φορείς και τις επιχειρήσεις.

Με την δέσμευση ότι όλοι οι δήμαρχοι θα είναι αρωγοί και συμπαραστάτες σε όλες τις φάσεις κατασκευής, εύχομαι καλή επιτυχία στο έργομας.       

 
Νίκος Σουλιώτης,
πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς
και Δήμαρχος Καρπενησίου 

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness