Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στην Κάτω Τιθορέα

Γράφει ο Νικ. Καλαντζής,

Συνταξιούχος Δάσκαλος

 

✎ Μεγάλο πρόβλημα για την παρουσία και την πεζή μετακίνηση κατοίκων ή διερχόμενων, έχει προκύψει στην Κάτω Τιθορέα και ιδιαίτερα στην κεντρική πλατεία και την παλιά Εθνική Οδό που διασχίζει την κωμόπολη, έδρα του Δήμου (Ελάτειας-Αμφίκλειας) εξαιτίας της παρουσίας αγέλης ευμεγέθων αδέσποτων σκύλων, οι οποίοι περιφέρονται ανάμεσα τους θαμώνες ή πελάτες των παρακείμενων καταστημάτων και κατά περιόδους επιτίθενται σ’ ανυποψίαστους κατοίκους. 

Πρόσφατο περιστατικό, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, όταν ένας εκ των περιφερόμενων σκύλων, επιτέθηκε και δάγκωσε γυναίκα που περπατούσε αμέριμνη στο πεζοδρόμιο.

Επειδή άρχισε η θερινή περίοδος και η πλατεία θα γεμίσει παιδιά που θα παίζουν και θα τρέχουν αμέριμνα, ο κίνδυνος επιθέσεων πολλαπλασιάζεται και χρειάζεται να ληφθούν άμεσα μέτρα, αφού το τσιπάρισμα στο οποίο προχώρησε ο Δήμος, δεν είναι μέτρο προστασίας για τους κατοίκους.

Κι επειδή οι καθ’ ύλην αρμόδιοι θα ρίχνουν ο ένας στον άλλο τις ευθύνες, αλλά οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι θα συνεχίσουν να κινδυνεύουν, καταθέτω την ακόλουθη πρόταση, για άμεση εφαρμογή:

Ο Δήμος, οι φιλοζωικές οργανώσεις και το δασαρχείο, να δημιουργήσουν ΑΜΕΣΑ, ένα χώρο υποδοχής και φιλοξενίας των συγκεκριμένων ζώων (Δημιουργία κυνοκομείου).

Με την κίνηση αυτή, θ’ αποδοθεί ο χώρος της κεντρικής πλατείας Κάτω Τιθορέας, στην ελεύθερη πρόσβαση κατοίκων και διερχομένων, αλλά και θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας για νέους του Δήμου, λόγω της λειτουργίας του κυνοκομείου.

 

    

 

randomness