Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ATP: «Η απουσία του Νόβακ από το Australian Open είναι μεγάλη απώλεια για το τένις»

Η απόφαση του δικαστηρίου την Κυριακή να επικυρώσει την ακύρωση της αυστραλιανής βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ένα τέλος σε μια «βαθιά λυπηρή» σειρά γεγονότων και η αποχώρηση του Σέρβου από το Australian Open ήταν απώλεια για το άθλημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ATP.

Η Αυστραλία είναι έτοιμη να προχωρήσει στην απέλαση του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα του με την αιτιολογία ότι η απόφασή του να μην εμβολιαστεί κατά του COVID-19 ενέχει κίνδυνο για τη χώρα.

Η απόφαση απέκλεισε τον 34χρονο Σέρβο από το Australian Open, που ξεκινά την Δευτέρα (17/01), τουρνουά που ο Σέρβος έχει κερδίσει εννέα φορές, γεγονός που συνιστά ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένων των τριών τελευταίων διοργανώσεων.

«Η σημερινή απόφαση με την οποία επικυρώνεται η ακύρωση της αυστραλιανής βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς σηματοδοτεί το τέλος μιας πολύ λυπηρής σειράς γεγονότων», όπως αναφέρει η ανακοίνωσή της η ATP.

«Τελικά, οι αποφάσεις των αρχών σχετικά με θέματα δημόσιας υγείας πρέπει να γίνονται σεβαστές. Απαιτείται περισσότερος χρόνος για να γίνει απολογισμός των γεγονότων και να ληφθούν τα διδάγματα από αυτήν την κατάσταση», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Το «θρίλερ» με την βίζα του Τζόκοβιτς έχει κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα όλου του κόσμου και πυροδότησε μια συζήτηση για τα δικαιώματα των ανθρώπων που επιλέγουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι καθώς οι κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για να προστατεύσουν τους πολίτες τους από τη διετή πανδημία COVID-19.

Το διοικητικό όργανο του τένις ανδρών είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το 97% των αθλητών που βρίσκονται στο Top 100 έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού. Η ATP επανέλαβε ότι συνεχίζει να «συνιστά έντονα» στους παίκτες να εμβολιαστούν.

«Ανεξάρτητα από το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο Νόβακ είναι ένας από τους μεγαλύτερους πρωταθλητές του αθλήματος μας και η απουσία του από το Australian Open είναι μια απώλεια για το παιχνίδι», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Γνωρίζουμε πόσο ταραχώδεις ήταν οι τελευταίες ημέρες για τον αθλητή και πόσο πολύ ήθελε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Μελβούρνη. Του ευχόμαστε να είναι καλά και ανυπομονούμε να τον δούμε ξανά στο κορτ σύντομα.»

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων