Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πάνω από 60.000 θεατές στο Γουέμπλεϊ για ημιτελικούς και τελικό

«Πράσινο φως» για την παρουσία άνω των 60.000 θεατών στο Γουέμπλεϊ, στους ημιτελικούς και τον τελικό του EURO 2020, «άναψε» η βρετανική κυβέρνηση. Με το νέο αυτό μέτρο, το εμβληματικό στάδιο του Λονδίνου αναμένεται να φτάσει στο 75% της χωρητικότητας του για τους ημιτελικούς της 6ης και της 7ης Ιουλίου, καθώς και για τελικό της διοργάνωσης, την Κυριακή 11/7. Προκειμένου να έχουν δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο, οι φίλαθλοι θα πρέπει να επιδείξουν αρνητικό τεστ κορονοϊού ή να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, έχοντας κάνει τη δεύτεη δόση τουλάχιστον 14 ημέρες πριν τον αγώνα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που περισσότεροι φίλαθλοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να περάσουν τις πύλες του Γουέμπλεϊ και να απολαύσουν τους τελικούς του EURO 2020. Καθώς συνεχίζουμε να προοδεύουμε στον οδικό χάρτη εξόδου από το lockdown, ύψιστη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια του κοινού. Συνεργαστήκαμε πολύ στενά με την UEFA και την FA, ώστε να διασφαλίσουμε τη θέσπιση πολύ αυστηρών υγειονομομικών μέτρων, επιτρέποντας παράλληλα σε περισσότερους φιλάθλους να παρακολουθήσουν ζωντανά τη δράση», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ολιβερ Ντάουντεν.

Η σχετική ανακοίνωση δεν διευκρινίζει πάντως αν θα επιτραπεί η έλευση φιλάθλων από άλλες χώρες, κάτι που αποτέλεσε σημείο τριβής στις συζητήσεις της UEFA με τη βρετανική κυβέρνηση. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι επισκέπτες από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης είναι υποχρεωμένοι να μείνουν σε δεκαήμερη καραντίνα, μετά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, χαιρέτισε την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης. «Αυτή η διοργάνωση υπήρξε ένας φάρος ελπίδας για να καθησυχάσει τους ανθρώπους ότι επιστρέφουμε σε έναν πιο φυσιολογικό τρόπο ζωής και αυτό είναι ένα περαιτέρω βήμα σε αυτόν τον δρόμο», δήλωσε ο Σλοβένος.

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness