Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΕΣΕΕ στη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα: Οι αυξημένες τουριστικές ροές δεν μπόρεσαν να αντισταθμίσουν τις απώλειες εσόδων

«Οι αυξημένες τουριστικές ροές δεν μπόρεσαν να αντισταθμίσουν τις συνεχείς απώλειες εσόδων των εμπόρων από την αρχή του έτους, ιδιαίτερα δε των ευάλωτων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε συνοικίες πόλεων και σε μη τουριστικούς προορισμούς».

Αυτό ανέφεραν, μεταξύ άλλων, στη συζήτηση που είχαν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας έδωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πλήρη εικόνα για τη σημερινή κατάσταση στην αγορά και για τις εντεινόμενες ανησυχίες του εμπορικού κόσμου ενόψει του δύσκολου χειμώνα που προμηνύουν η ενεργειακή κρίση και οι πληθωριστικές πιέσεις.

Η συνάντησή, διάρκειας μίας ώρας, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Εκ μέρους της ΕΣΕΕ συμμετείχαν ο Α΄ αντιπρόεδρος Σταύρος Καφούνης, ο Β΄ αντιπρόεδρος Θοδωρής Καπράλος και η διευθύντρια του ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ Βάλια Αρανίτου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση παρευρέθησαν ο τομεάρχης Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, υπεύθυνος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις Νίκος Σκορίνης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, προστίθεται στην ανακοίνωση, εξέφρασε τους εύλογους προβληματισμούς των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων για την αύξηση του λειτουργικού κόστους και για τους πιθανούς κραδασμούς στη βιωσιμότητά τους από την αναμενόμενη περαιτέρω μείωση της αγοραστικής δύναμης χιλιάδων νοικοκυριών. Σημείωσε δε ότι οι αλληλοτροφοδοτούμενες κρίσεις ναρκοθετούν την προσπάθεια των εμπορικών επιχειρήσεων να προχωρήσουν στο ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό τους, στόχος ιδιαίτερα σημαντικός για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου εξήγησαν πως οι αυξημένες τουριστικές ροές δεν μπόρεσαν να αντισταθμίσουν τις συνεχείς απώλειες εσόδων των εμπόρων από την αρχή του έτους, ιδιαίτερα δε των ευάλωτων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε συνοικίες πόλεων και σε μη τουριστικούς προορισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καρανίκας παρουσίασε τις βασικές προτάσεις της συνομοσπονδίας, όπως παρατίθενται στο Υπόμνημα με τις θέσεις της ΕΣΕΕ με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης:

- Πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

- Θέσπιση ειδικού προγράμματος επιχορηγήσεων και χαμηλότοκων δανείων

- Παροχή κινήτρων ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού

- Θεσμοθέτηση και εφαρμογή του Ακατάσχετου Επιχειρηματικού Λογαριασμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness