Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ζητεί την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων

Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με αφορμή την σημερινή στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων, ζητεί την άμεση ανάγκη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων στα δικαστήρια όλης της χώρας.

   Αναλυτικότερα, η συντονιστική επιτροπή σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

   «Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με αφορμή την σημερινή απεργία των δικαστικών υπαλλήλων, επισημαίνει για μια ακόμη φορά τα σημαντικά κενά που έχουν δημιουργηθεί στις θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων, λόγω της αθρόας συνταξιοδότησής τους, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία των Δικαστηρίων και την απονομή της Δικαιοσύνης.

   Παρίσταται άμεση η ανάγκη κάλυψης των άνω κενών, είτε μέσω των επιλαχόντων των διαγωνισμών 1Κ και 8Κ ΑΣΕΠ, κατόπιν νομοθετικής ρύθμισης, είτε με έκτακτο, κατ' εξαίρεση, γραπτό διαγωνισμό υπό την επίβλεψη δικαστικών λειτουργών.

   H Πολιτεία πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία, για την επίλυση του ζητήματος».

   Υπενθυμίζεται, ότι ανάλογη ανακοίνωση είχε εκδώσει προηγουμένως και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

 Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με αφορμή τη σημερινή τρίωρη (12:00 έως 15:00) πανελλαδική στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων, με αίτημα την κάλυψη όλων των οργανικών κενών δικαστικών υπαλλήλων, «υπενθυμίζει ότι η υποστελέχωση των δικαστηρίων από το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί μόνιμη παθογένεια του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης, η οποία επηρεάζει πρωτίστως την ταχύτητά του».

   Παράλληλα, η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια με συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις δικαστικών υπαλλήλων χωρίς να αναπληρώνονται με νέες προσλήψεις έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση ιδίως στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας» και καταλήγει ότι «πάγιο αίτημα και της ΕΔΕ είναι η άμεση κάλυψη όλων των υφιστάμενων κενών στις θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.