Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Καθηγητής Ροηλίδης – Γεμάτες οι παιδικές Μονάδες Λοιμώξεων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Χωρίς κρεβάτι η Μονάδα Παιδιατρικών Λοιμώξεων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, τα 4 κρεβάτια στο «Παπαγεωργίου» και οι δύο από τις τέσσερις κλίνες στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»

Την αποκάλυψη ότι η Μονάδα Παιδιατρικών Λοιμώξεων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, είναι γεμάτη έκανε χθες ο καθηγητής Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας, Διευθυντή Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμώξεων και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Εμμανουήλ Ροηλίδης.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τις επισημάνσεις των ειδικών ότι ο κοροναϊός, εντοπίζεται σε μεγάλο πλέον ποσοστό σε παιδιά και εφήβους.

Ειδικότερα, ο Εμμανουήλ Ροηλίδης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον Real Fm 107,1, είπε ότι τα παιδιά άνω των 12 ετών πρέπει να εμβολιαστούν, ενώ όπως προαναφέραμε αποκάλυψε ε ότι είναι ήδη γεμάτη με περιστατικά covid η Μονάδα Παιδιατρικών Λοιμώξεων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, η οποία όπως ανέφερε, διαθέτει 9 κλίνες.

Πρόκειται, όπως εξήγησε ο ίδιος, για κοινή μονάδα νοσηλείας στην οποία παρέχεται οξυγόνο.

Επίσης, χτες ήταν γεμάτα τα 4 κρεβάτια για παιδιά στο «Παπαγεωργίου» και οι δύο από τις τέσσερις κλίνες που έχουν δημιουργηθεί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.

«Φοβάμαι πως έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε»

Ο κ. Ροηλίδης μίλησε ακόμη για τις βλάβες που προκαλεί μακροπρόθεσμα στην υγεία και των παιδιών η νόσηση από τον κοροναϊό, κάνοντας, μεταξύ άλλων, αναφορά σε ψυχιατρικά και καρδιολογικά προβλήματα.

Έχουμε ακόμη δρόμο…

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας και αποκωδικοποιώντας τα αποτελέσματα των μετρήσεων που διενεργεί η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ ο κ. Ροηλίδης τόνισε πως «είμαστε στο κόκκινο και σε ανοδική πορεία». Και πρόσθεσε: «Φοβάμαι πως έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε».

 ΠΗΓΗ:IN.GR

    

 

Απόψεις

 01/12/2023ο Κίσιγκερ απέθανεΞεβρόμισεν ο τόποςΕιρήνης Νόμπελ κέρδισεΠου σκότωνε ανθρώπους.02/12Με επιστολική την ψήφοΔεν  χορταίνει η κοιλιάΛύστε της τιμής το...
randomness