Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μόνο στο 15minutes.gr: Όλο το παρασκήνιο από τη συνάντηση Τσίπρα με Πρετεντέρη! – Γιατί …ψάχνονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Το έβλεπαν και δεν το πίστευαν στην Κουμουνδούρου, να επισκέπτεται ο Γιάννης Πρετεντέρης τον Αλέξη Τσίπρα, για μια συνάντηση μαζί του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στα ηγετικά του κλιμάκια, όχι απλώς έγινε πάνω-κάτω από τη συνάντηση αυτή, καθώς θεωρεί τον εκ των κορυφαίων αρθρογράφων ως τον «πολιορκητικό κριό» της «διαπλοκής» κατά της Κουμουνδούρου, αλλά και γιατί επιχειρούν να εξηγήσουν τι κρύβει η συνάντηση αυτή καθαυτή!

Συνεργάτες του προέδρου του κόμματος εξηγούν ότι τη συνάντηση τη ζήτησε επιμόνως ο Γιάννης Πρετεντέρης, πλην όμως και άλλες φορές ζήτησε τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα ή συνέντευξη, αλλά ποτέ δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση στο αίτημά του!

«Τι άλλαξε συνεπώς τώρα, αυτή τη φορά;», αναρωτιούνται, επιχειρώντας να αποκωδικοποιήσουν το πολιτικό νόημα του μηνύματος που θέλει να εκπέμψει η ηγεσία της Κουμουνδούρου με το τετ α τετ Τσίπρα-Πρετεντέρη!

Πολύ περισσότερο, μάλιστα, στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, θεωρούν πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει εγκαταλείψει τελευταία τη μετωπική τουλάχιστον σύγκρουση με τους «νταβατζήδες»-όπως τους αποκαλούσε πρώην πρωθυπουργός- και «ανησυχούν» μήπως επιδιώκεται ένα modus vivendi με επιχειρηματίες των μέσων ενημέρωσης.

Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, έχουν εισηγηθεί στον Αλέξη Τσίπρα μια «ολομέτωπη σύγκρουση» του ιδίου με κάποιους από τους «βαρόνους των media» που βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή στηρίζουν απροκάλυπτα, όπως λένε, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά βλέπουν τον πρόεδρο του κόμματος να κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση.

Συνεργάτες του προέδρου, πάντως, επιμένουν πως τη συνάντηση ζήτησε επιμόνως ο Γιάννης Πρετεντέρης και, μάλιστα, επί δυο εβδομάδες, ενώ το τετ α τετ των δυο δεν κρύβει πολιτικές εκπλήξεις. Τώρα εάν θα δούμε τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει συνέντευξη στον Γιάννη Πρετεντέρη τι να σας πούμε, θα φανεί το επόμενο διάστημα!

πηγη 15minutes.gr