Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Την 2η ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ επισκέφθηκαν Κ. Χατζηδάκης, Μ. Σχοινάς και Ν. Σμιτ

Την 2η ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ, στην οδό Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Κωστής Χατζηδάκης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Επίτροπος Απασχόλησης Νικολά Σμιτ.

Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής και συνομίλησαν με δασκάλους και σπουδαστές διαφόρων ειδικοτήτων, που παράλληλα με τις σπουδές τους έχουν τη δυνατότητα για αμειβόμενη μαθητεία σε επιχειρήσεις του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Μέρος της αμοιβής τους προέρχεται από ευρωπαϊκά κονδύλια.

“ Σε αυτή εδώ τη σχολή του ΟΑΕΔ φαίνεται πως μπορούν να παντρευτούν οι ανάγκες των νέων παιδιών για δουλειά με τις ανάγκες των επιχειρήσεων και με διαμεσολαβητή τον ΟΑΕΔ”, δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης. “ Ο ΟΑΕΔ εκσυγχρονίζεται, χρησιμοποιώντας πόρους από τα διαρθρωτικά ταμεία και εμείς ως υπουργείο ενθαρρύνουμε, τόσο τον ΟΑΕΔ, όσο και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους, στον τομέα της κατάρτισης να κάνουνε μια ποιοτική δουλειά, έτσι ώστε να μην πετάμε τα λεφτά που έρχονται από το ΕΣΠΑ στον αέρα και να τα αξιοποιούμε προς όφελος των εργαζόμενων και των ανέργων, ιδιαίτερα των νέων”, πρόσθεσε.

Εντυπωσιασμένος από την επίσκεψη στη Σχολή, δήλωσε ο κ. Σχοινάς και μάλιστα τη χαρακτήρισε κύτταρο αριστείας. “ Πολύ συχνά ο κόσμος λέει μα που πάνε τα λεφτά της Ευρώπης, να σήμερα έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη απάντηση, πάνε εκεί που η νεολαία της χώρας μας χρειάζεται δεξιότητες, χρειάζεται να ετοιμαστεί για να μπει στην αγορά εργασίας”, τόνισε. “ Όλα τα παιδιά εδώ και οι διδάσκοντες και οι καθηγητές, αλλά και οι μαθητές δείχνουν ότι έχουν καταλάβει το μήνυμα των καιρών: ότι η Ευρώπη χρειάζεται δεξιότητες και όποιος έχει τις δεξιότητες έχει μέλλον στην αγορά εργασίας”, ανέφερε ο κ. Σχοινάς.

Τη χαρά του για την επίσκεψη στη σχολή εξέφρασε ο κ. Σμιτ και πρόσθεσε ότι η επαγγελματική κατάρτιση, έχει επωφεληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπογράμμισε, εξάλλου , ότι η Ευρώπη μαζί με τους θεσμούς και το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει στόχο να δώσει στου νέους τις καλύτερες δυνατές ικανότητες και τις κατάλληλες ευκαιρίες για το επάγγελμα τους και τις ζωές τους.

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ

 

 

    

randomness