Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Φονική κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων στο νέο κύκλο αίματος που άνοιξε στη Μέση Ανατολή, με τη Λωρίδα της Γάζας να μετρά 26 νεκρούς -ανάμεσά τους παιδιά- και δεκάδες τραυματίες από το διαρκές ισραηλινό σφυροκόπημα, την ίδια στιγμή που το μπαράζ ρουκετών από τη Χαμάς προκαλεί το θάνατο δύο γυναικών στο νότιο Ισραήλ.
Τo παλαιστινιακό, ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς και το Ισραήλ αντάλλαξαν εκατοντάδες πλήγματα στη διάρκεια της νύκτας της Δευτέρας προς Τρίτη, στη χειρότερη κλιμάκωση της έντασης εδώ και χρόνια η οποία πυροδοτήθηκε από τα βίαια επεισόδια που σημειώνονται εδώ και ημέρες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Η Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ότι 26 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 9 παιδιά, από τα ισραηλινά πλήγματα που εξαπολύθηκαν σε απάντηση στις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 106.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας στο φύλλο της Τετάρτης 12 Μαΐου.

 

 

    

Απόψεις

Γράφει ο Σπύρος Ρίζος Χθες η καθηγήτρια κα Μ. Θεοδωρίδου, της επιτροπής εμβολιασμών, κατά την διάρκεια της τακτικής τηλεοπτικής ενημέρωσης με τον γ.γ. κ. Μ....