Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαιώνει την κατάθεση του νομοσχεδίου για την τροποποίηση του Πρωτοκόλλου της Β. Ιρλανδίας την Δευτέρα

Η Βρετανία θα παρουσιάσει σύνοψη της νομικής γνωμοδότησης σχετικά με την νέα νομοθεσία που θα τροποποιήσει το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, το οποίο διέπει τις εμπορικές συναλλαγές μετά το Brexit, μαζί με το σχετικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει στην Βουλή των Κοινοτήτων την Δευτέρα.

«Το νομοσχέδιο αποτελεί προϊόν συμφωνίας μεταξύ των αρμοδίων επιτροπών και θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο την Δευτέρα...μαζί με το νομοσχέδιο θα καταθέσουμε σύνοψη της νομικής γνωμοδότησης, άρα την Δευτέρα θα μπορείτε να δείτε και αυτήν», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στους δημοσιογράφους.

«Η υπουργός Εξωτερικών υπήρξε απολύτως σαφής ως προς το ότι θέλουμε να επιτύχουμε μία διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων (με την Ευρωπαϊκή Ενωση), αλλά δεδομένων των προβλημάτων που το Πρωτόκολλο δημιουργεί στην Βόρεια Ιρλανδία, πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη να ενεργήσουμε».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

 

randomness