Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι υπάρχει νόημα να αναστείλει την οικονομική βοήθεια προς το Κιργιστάν μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση

Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι υπάρχει νόημα να αναστείλει την οικονομική βοήθεια προς το Κιργιστάν έως ότου σταθεροποιηθεί εκεί η πολιτική κατάσταση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της RBK σύμφωνα με το οποίο η Μόσχα δεν θα παρέχει στο Μπισκέκ οικονομική βοήθεια μέχρις ότου σταθεροποιηθεί στο Κιργιστάν η πολιτική κατάσταση.

« Εκεί αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κυβέρνηση αυτή καθ’ εαυτή, βλέπουμε ότι είναι μια κρίσιμη στιγμή για την Δημοκρατία (του Κιργιστάν) και φυσικά μόλις αρχίσουν να λειτουργούν όλα τα υπουργεία, όλοι οι οργανισμοί, κάποιο διάλειμμα έχει νόημα» επισήμανε ο Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο θεωρεί σημαντικές τις οποιεσδήποτε ενέργειες που προσβλέπουν στην σταθεροποίηση της κατάστασης στο Κιργιστάν, δήλωσε ο Πεσκόφ, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του προέδρου του Κιργιστάν Σοορονμπάι Ζεενμπέκοφ να παραιτηθεί.

Απαντώντας στο ερώτημα, αν η απόφαση του Ζεενμπέκοφ να παραιτηθεί μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για άλλους ηγέτες σε παρόμοιες περιπτώσεις, ο Πεσκόφ είπε ότι «σε κάθε χώρα ξεχωριστά η κατάσταση είναι μοναδική και πρέπει αναλόγως να αξιολογείται».

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου είπε ότι η Μόσχα παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στο Κιργιστάν και η Ρωσία θα συνεχίσει τις επαφές με το Κιργιστάν και μετά την απόφαση του Ζεενμπέκοφ να παραιτηθεί, ωστόσο δυσκολεύθηκε να πει ποιο θα είναι ο επόμενος συνομιλητής της Μόσχας μετά τον Ζεενμπέκοφ. «Όσο περνάει ο καιρός, αναμφίβολα θα σας ενημερώσουμε, αφότου η κατάσταση γίνει πιο κατανοητή», δήλωσε ο Πεσκόφ.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
 
 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness