Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τουρκικές εφημερίδες: Καραβάνι Σύρων προσφύγων ξεκινά για την Ευρώπη

Με πρωτοσέλιδο τίτλο : «Καραβάνι με πρόσφυγες» η εφημερίδα -αναδημοσιεύοντας πληροφορίες που μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP την Δευτέρα- αναφέρει πως ομάδα Σύρων που ζει στην Τουρκία, οργανώνει μεταφορά προσφύγων συμπατριωτών τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι πρόσφυγες οργανώνονται μέσω καναλιού που δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα Telegram και ήδη «ακολουθούν» 70 χιλ. άτομα. Από το κανάλι αυτό δίνονται πληροφορίες για το τι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους οι μετανάστες για το μεγάλο ταξίδι προς την Ευρώπη, όπως υπνόσακοι, σκηνές, σωσίβια, νερό, κονσέρβες, κουτιά πρώτων βοηθειών κ.α. 

Οι διοργανωτές, μιλώντας ανώνυμα στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, τόνισαν πως η δεκάχρονη παραμονή στην Τουρκία τους κούρασε και πως στόχος τους είναι να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.
Η εφημερίδα σημειώνει πως οι δημιουργοί του καναλιού στο Telegram, και στα άλλα κοινωνικά δίκτυα, εδρεύουν στην περιοχή Γενιμπόσνα της Κωνσταντινούπολης.

Το δημοσίευμα της Milliyet, που προαναγγέλλει προσφυγικό κύμα προς την Ευρώπη, δημιουργεί κλίμα ανάλογο με αυτό που προηγήθηκε τον Μάρτιο του 2020 και τα γεγονότα του Έβρου. Τότε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνθηκαν προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα μετά την απειλή του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογαν, να ανοίξει τα σύνορα της χώρας του με την Ευρώπη.

ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness