Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Βαθαίνει η κρίση με τα καύσιμα στη Βρετανία - Σχέδιο να κληθεί ο στρατός για τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων

Η Βρετανία είναι έτοιμη να εισαγάγει περαιτέρω μέτρα για να βοηθήσει να διανεμηθούν καύσιμα στα πρατήρια βενζίνης μετά τα προβλήματα τις εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω της έλλειψης οδηγών φορτηγών, δήλωσε χθες εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.
Η έλλειψη οδηγών φορτηγών στη Βρετανία έχει οδηγήσει τους καταναλωτές στο να σπεύσουν πανικόβλητοι να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους σε ορισμένες αγγλικές πόλεις, σχηματίζοντας μεγάλες ουρές στα πρατήρια, αρκετά από τα οποία έχουν ‘στεγνώσει’ ή απλά κλείσει. Σε πολλά βενζινάδικα, που έχουν ακόμη υγρά καύσιμα, έχει επιβληθεί πλαφόν 30 με 50 στερλινών.
Εκατοντάδες Βρετανοί στρατιώτες αναμένεται να κληθούν για τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων ενώ παράλληλα η βρετανική κυβέρνηση καταργεί τους νόμους περί ανταγωνισμού για την αντιμετώπιση της κρίσης της βενζίνης που θα διαρκέσει τουλάχιστον μια εβδομάδα, καθώς εξαντλούνται έως και το 90 % των αποθεμάτων.
Ο Μπόρις Τζόνσον θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα υπογράψει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, Escalin, για την αντιμετώπιση της κρίσης καυσίμων στη Βρετανία με τα πρατήρια στο μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας να έχουν αποθέματα κάτω από το 20 %, καθώς οι χιλιάδες ελλείψεις οδηγών φορτηγών προκαλούν καθυστερήσεις στις παραδόσεις.
Η εφημερίδα Telegraph εξηγεί ότι 1.500 έως 2.000 πρατήρια καυσίμων έχουν  ξεμείνει από τουλάχιστον έναν τύπο καυσίμου, ενώ η Ένωση Λιανοπωλητών Βενζίνης (PRA), η οποία αντιπροσωπεύει 5.500 ανεξάρτητους σταθμούς, δήλωσε ότι τα δύο τρίτα των αποθεμάτων εξαντλήθηκαν το βράδυ της Κυριακής.

    

randomness