Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στη Βουδαπέστη για το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε. ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας

 

 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας θα μεταβεί στη Βουδαπέστη, προκειμένου να συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 19 – 20 Σεπτεμβρίου 2024, υπό την Ουγγρική Προεδρία.

Στην ατζέντα του Συμβουλίου θα βρεθεί η προώθηση της ανταγωνιστικότητας των μεταφορών, δίνοντας τη δυνατότητα για εκτεταμένο πολιτικό διάλογο γύρω από τα ζητήματα ανάπτυξης συνδέσεων, οικολογικού προσανατολισμού, ψηφιοποίησης και χρηματοδότησης δικτύων. Η συζήτηση θα εξειδικευτεί περαιτέρω στις σιδηροδρομικές μεταφορές και τη διασυνοριακή συνδεσιμότητα, καθώς η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα από τον τομέα και η διεύρυνση προς τις γειτονικές χώρες αποτελούν, διαχρονικά και ταυτόχρονα, επίκαιρα στοιχεία της πολιτικής μεταφορών.

Στο περιθώριο των εργασιών, ο Υπουργός θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με ομόλογους κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και Ευρωπαίους αξιωματούχους για την προώθηση των ελληνικών θέσεων και του επενδυτικού προγράμματος της χώρας.

    

 

Απόψεις

Τα πιο παλιά χρόνια μετά από τον τρύγο, τα σταφύλια μεταφέρονταν στο σπίτι, τα τοποθετούσαν στο πατητήρι. Δυό τρεις άνδρες ή και γυναίκες τα πατούσαν μέχρι να βγει ο...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων