Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ηράκλειο: Εμφανίστηκε στο Α.Τ. ο μαθητής που χτύπησε τον γυμνασιάρχη και ζήτησε συγγνώμη

«Το επεισόδιο θα είχε πάρει ακόμη χειρότερη τροπή αν δεν συγκρατούσε τον μαινόμενο έφηβο ένας γονέας» λέει ο διευθυντής του σχολείου

Στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου εμφανίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο μαθητής που στις 8:00 σήμερα το πρωί ξυλοκόπησε τον διευθυντή του 9ου Γυμνασίου Ηρακλείου. Ο λόγος ήταν ότι ο τελευταίος είχε ενημερώσει τους γονείς του παιδιού για το γεγονός ότι συμμετείχε στην κατάληψη της προηγούμενης ημέρας.

 

Ο γυμνασιάρχης δέχτηκε ένα πολύ ισχυρό χτύπημα στο πρόσωπο και σωριάστηκε στο έδαφος, με αποτέλεσμα τη μεταφορά του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Ευτυχώς τα χτυπήματα σε χέρι και πόδι καθώς και στο πρόσωπο ήταν επιφανειακά και ο εκπαιδευτικός έχει λάβει ήδη εξιτήριο.

Μετά την επίθεση, ο ανήλικος έσπευσε να εξαφανιστεί και αναζητούνταν από την Αστυνομία έως ότου εμφανίστηκε στο Τμήμα αυτοβούλως. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το creta24.gr, ο ανήλικος που είναι μαθητής της Β’ Γυμνασίου ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του και δήλωσε πως έχει μετανιώσει για τη συμπεριφορά του. Σημειώνεται ότι ο πατέρας του παιδιού έχει συλληφθεί για παραμέληση ανηλίκου.

Ο γυμνασιάρχης δήλωσε στο neakriti.gr ότι το επεισόδιο θα είχε πάρει ακόμη χειρότερη τροπή, αν δεν συγκρατούσε τον μαινόμενο έφηβο ένας γονέας που εκείνη την ώρα μετέφερε το παιδί του στο σχολείο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 14χρονος φοιτούσε μόλις λίγες ημέρες στο συγκεκριμένο σχολείο, αφού είχε πάρει μεταγραφή από άλλο εντός του Ηρακλείου.

Ο μικρός μαθητής ζήτησε συγγνώμη, ενώ από την πλευρά του ο γυμνασιάρχης δεν ξεκαθάρισε αν θα υποβάλει μήνυση

Το σχολείο στο οποίο συνέβη το περιστατικό μεταξύ μαθητή και γυμνασιάρχη

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο γυμνασιάρχης στο Radiome 88,4,  «ο μαθητής με περίμενε στις 8:00 το πρωί έξω από το σχολείο. Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητό μου που το πάρκαρα μπροστά, [ο μαθητής] κινήθηκε απειλητικά προς εμένα, μου είπε ‘γιατί ενημέρωσες τον πατέρα μου ότι έκανα κατάληψη και με χτύπησε, με έσπρωξε, με έριξε κάτω, μου έριξε μια γροθιά στο στόμα, μύτη κλπ. Ευτυχώς ήταν πολλοί άνθρωποι εκεί και με βοήθησαν και τον απέτρεψαν από τα χειρότερα».

Ερωτηθείς ο γυμνασιάρχης εάν προτίθεται να υποβάλει μήνυση, απάντησε λέγοντας «θα το δούμε αυτό, θα πρέπει να μιλήσουμε».

Το χρονικό

Ο γυμνασιάρχης έφτασε σήμερα το πρωί στο σχολείο με το αυτοκίνητό του και αφού βγήκε από αυτό, ο νεαρός του επιτέθηκε λεκτικά και στη συνέχεια τον χτύπησε άγρια, με αποτέλεσμα να τον ρίξει αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο.

Όπως είπε ο ίδιος, ο μαθητής τον περίμενε και όταν τον είδε τον πλησίασε και άρχισε να τον κατηγορεί για το γεγονός ότι οι γονείς του ενημερώθηκαν ότι βρισκόταν στην ομάδα των καταληψιών που χθες είχαν κλείσει το σχολείο. Δυστυχώς, δεν αρκέστηκε σε αυτό και άρχισε να τον γρονθοκοπεί.

Το συμβάν είδαν άλλοι μαθητές και ενημέρωσαν τους καθηγητές του γυμνασίου, ενώ στο σημείο του περιστατικού κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον εκπαιδευτικό στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Αντώνης Φουντουλάκης, αφού ευχήθηκε περαστικά στον γυμνασιάρχη δήλωσε στο cretapost ότι «το περιστατικό θα καταγγελθεί στην αστυνομία ώστε να προχωρήσουν οι νομικές διαδικασίες».

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Μανόλης Καρτσωνάκης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη χαρακτήρισε το περιστατικό πρωτοφανές και απαράδεκτο υπογραμμίζοντας ότι ήταν υποχρέωση του διευθυντή να ενημερώσει τους γονείς του μαθητή ότι το παιδί τους συμμετείχε στην κατάληψη.

ΠΗΓΗ ΙΝ.GR

    

 

Απόψεις

Γράφει η Γιώτα Τριανταφύλλου  - ΚαλημέραΠοιος είσαι;-Ησύχασε, εγώ είμαι!Έλα να φάμε, κάθισε.Θέλεις να πάμε στον κήπο;-Ησύχασε.Καληνύχτα -Καλημέρα γλυκιά μουΠοιος...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness