Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

530.000 ευρώ απο την Περιφέρεια για την αποκατάσταση γεφυρών στην περιοχή της Κωπαίδας--Για εργα -''μπαλώματα'' μιλά η Κατερίνα Μπατζελή

530.000 ευρώ αποφάσισε να διαθέσει η Περιφέρεια Στερεάς για την αποκατάσταση γεφυρών στην περιοχή της Κωπαίδας . Η πόφαση ελήφθη κατα πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή με τις παρατάξεις της μειοψηφίας να εκφράζουν σοβαρές αντιρρήσεις για τα εργα αλλά και για τον συνολικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας στον πρωτογενή τομέα . «Δέξου γούνα ράμματα και σακί μπαλώματα» ηταν η λαική παροιμία που χρησιμοποίησε η Κατερίνα Μπατζελή για να εκφράσει την αντιθεσή της στην εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη . 

«Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις…» τόνισε η  Κατερίνα Μπατζελή σχετικά με την αποκατάσταση Γεφυρών στην περιοχή της Κωπαΐδας. «Aν και είναι αναγκαία η συντήρηση τους, υπάρχει έλλειψη σχεδιασμού που θέτει σε καθεστώς αιχμαλωσίας τους αγρότες, τους υποχρεώνει να αυτοσχεδιάζουν ενώ δεν υπάρχει καμία ασφάλεια'' υποστήριξε η περιφερειακή σύμβουλος . 

Αξίζει να σημειώσουμε οτι η  χρηματοδότηση του έργου αποφασίστηκε στις 26-11-2019 από το Περιφερειακό Συμβούλιο , αλλά σύμφωνα με την κ. Μπατζελή η πρόταση που ηρθε για εγκριση στην Οικονομική Επιτροπή ηταν  αποσπασματική .  ''Δεν υπάρχει , είπε , καμία χαρτογράφηση, κατηγοριοποίηση των υπαρχουσών γεφυρών και σχεδιασμός νέων που θα συμβάλλουν στην ορθολογική διαχείριση του αρδευτικού συστήματος του Κωπαϊδικού πεδίου. Εκτός αν τα σχέδια είναι κλειδωμένα στα συρτάρια ορισμένων…»

 

Η κ. Μπατζελή συνεχίζοντας σχετικά με την συντήρηση ορισμένων γεφυρών ,όπως προτάθηκαν, επεσήμανε ότι από την προκήρυξη του εργου φαίνεται οτι  μόνο μπαλώματα θα επαναληφθούν σε μερικά γεφύρια, όπως μπαλώματα γίνονται και στον τσιμεντένιο αγωγό μεταφοράς νερού από την Υλίκη στην Κωπαΐδα, με τα 2,7 εκατ. ''Αντί να υπάρξει ένας συνολικός σύγχρονος σχεδιασμός κατασκευής των γεφυριών της Κωπαΐδας, , τόνισε η περιφερειακή σύμβουλος , έχουμε ελάχιστες παρεμβάσεις μικρής διαπλάτυνσης σε ορισμένες περιπτώσεις για την διευκόλυνση και μόνο της διέλευσης των οχημάτων, χωρίς να εξυπηρετεί καμία άλλη παράμετρο που τα γεφύρια υπηρετούν.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σωτηρόπουλος τόνισε ότι «παρακολουθούμε τις παρεμβάσεις και την κατάσταση στο Κωπαϊδικό πεδίο ,βρισκόμαστε σε επαφή με τους αγρότες που επωμίζονται την δύσκολη κατάσταση. Για τον λόγο αυτό και χωρίς καμία αντιπολιτευτική ,στείρα αντιπαράθεση από νωρίς ,από τον Ιανουάριο του 2020 ,καταθέσαμε τις προτάσεις μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ζητήσαμε συλλογικότητα για την χάραξη μιας νέας πολιτικής. Ενός αναπτυξιακού και χρηματοδοτικού πλαισίου για την Κωπαΐδα που θα έβαζε τις βάσεις για άμεση αλλαγή νοοτροπίας και πολιτικής. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η Περιφερειακή Αρχή «σιώπησε» και παρακολουθεί τις εξελίξεις και ότι συντελείται στο Κωπαϊδικό πεδίο,πυροσβεστικά. Ας δούμε τι θα μας παρουσιάσουν στην  ειδική συνεδρίαση''. 

 

 

    

 

Απόψεις

Γράφει η Γιώτα Τριανταφύλλου  Ποτάμι ο χρόνος,αναζητώ τη χαρά.Αγκαλιά, με πόδια μπλεγμένα, ξεβρασμένα θέλω κι ανάγκες,πιάστηκα στο πρώτο κλαδίπου περνούσε.Κοίταξα...
randomness