Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ακριβότερο φέτος το Πασχαλινό τραπέζι λόγω ηλεκτρικού και αυξήσεων στις τιμές των ζωοτροφών - “Πέταξε” στα 14 ευρώ ο Οβελίας!

• Πάνος Αρβανίτης: «Βάζουμε όλοι πλάτη για να συγκρατήσουμε τα κόστη»


Ακριβότερο θα είναι φέτος για τους περισσότερους καταναλωτές το Πασχαλινό τραπέζι. Ήδη στην αγορά της Λαμίας η τιμή του παραδοσιακού οβελία κυμαίνεται στα 13 και 14 ευρώ το κιλό, καθώς οι υπέρογκες αυξήσεις στις ζωοτροφές και στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν απογειώσει τις τιμές σε όλα τα προϊόντα.

Σύμφωνα με τους κρεοπώλες η κίνηση στην αγορά δεν ήταν μέχρι σήμερα αυτή που περίμεναν άλλες χρονιές, ενώ εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι τις δύο επόμενες ημέρες η κίνηση θα είναι αυξημένη λόγω και των πληρωμών που θα γίνουν σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Οι κρεοπώλες μιλούν για μεγάλη πτώση του τζίρου της τάξης του 30% με 40%, σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Ο ιδιοκτήτης κρεοπωλείου Πάνος Αρβανίτης μιλώντας στο “Λ.Τ.” εξηγεί πως οι ανατιμήσεις που υπάρχουν στις τιμές των αμνοεριφίων κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα και οι οποίες αγγίξουν το 20%, οφείλονται στην αύξηση του κόστους παραγωγής, αλλά και των λειτουργικών εξόδων των κτηνοτρόφων και των κρεοπωλείων.