Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αυτοψίες Γ. Αμυρά σε καθαρισμούς δασικών εκτάσεων σε Αταλάντη, Σπερχειάδα και Λαμία

Στα πιο σημαντικά δασικά οικοσυστήματα της Φθιώτιδας πραγματοποίησε αυτοψίες την Παρασκευή 17 Ιουνίου ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, διαπιστώνοντας την πρόοδο στις εργασίες προληπτικών αντιπυρικών καθαρισμών.

Όπως έκανε γνωστό το ΥΠΕΝ, στο πευκοδάσος της Αταλάντης διανοίγονται 22 αντιπυρικές ζώνες πλάτους κατ' ελάχιστον 30 μέτρων, ενώ συντηρούνται και διανοίγονται δασικοί δρόμοι συνολικού μήκους 327 χιλιομέτρων και συγχρόνως απομακρύνεται συσσωρευμένη καύσιμη βιομάζα.

Σύμφωνα πάντα με το αρμόδιο υπουργείο, στα δάση της Σπερχειάδας γίνονται εργασίες αποκατάστασης της βατότητας των δασικών δρόμων σε μήκος 610 χιλιομέτρων, καθαρισμοί φραγμένων οχετών και τάφρων αποχετεύσεων, καθώς και διαπλατύνσεις για μέσο πλάτος οδοστρώματος 5 μέτρων.Επιπλέον, σε δασικές εκτάσεις της Λαμίας γίνεται συντήρηση και διάνοιξη 615 χιλιομέτρων δασικού οδικού δικτύου, αραίωση της βλάστησης στην καρδιά του εθνικού δρυμού Οίτης και πέριξ της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, ενώ έχει ήδη τοποθετηθεί δεξαμενή νερού χωρητικότητας 40 τόνων στην καρδιά του δρυμού για ανάγκες πυρόσβεσης.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνοδευόταν στην Αταλάντη από τον Δασάρχη, Γιάννη Πατούλη, στη Σπερχειάδα από τον Δασάρχη, Βαγγέλη Λαμπαδιάρη, και στη Λαμία από τον Δασάρχη, Δημοσθένη Βασιλείου και τον βουλευτή Ν.Δ. Φθιώτιδας, Θεμιστοκλή Χειμάρα.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο του Σαββάτου 18 - Κυριακής 19 Ιουνίου.