Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δήμος Αγράφων : Tα αποκαλυπτήρια του ξύλινου ανδριάντα του προεπαναστατικού ήρωα Κατσαντώνη

Tα αποκαλυπτήρια του ξύλινου ανδριάντα του προεπαναστατικού ήρωα Κατσαντώνη  πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Αγράφων στα πλαίσια των διήμερων εορταστικών εκδηλώσεων ''Κατσαντώνεια ''. Τα αποκαλύπτήρια του ανδριάντα εγιναν σε μια λιτή τελετή, στη Γέφυρα Βαρβαριάδας , από το Δήμαρχο Αλέξη Καρδαμπίκη. Τον ανδριάντα του ηρωα  φιλοτέχνησε ο ξυλογλύπτης Κώστας Μπλέτσας.
 Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων  περιλάμβανε εκτός τους χαιρετισμούς ,την ομιλία του Πρωτοπρεσβύτερου, θεολόγου και συγγραφέα π. Ευάγγελου Φεγγούλη με θέμα την ιστορική μάχη που έγινε στου ¨Πλιου τη βρύση¨, τον Ιούλιο του 1806, μάχη νικηφόρα του Κατσαντώνη κατά του Χασάν Μπελούση, με τεράστια στρατηγική σημασία, σύμφωνα με πάρα πολλούς ιστορικούς για την εξέλιξη του αγώνα. Ακλούθησε συναυλία με τοπική κυρίως μουσική καθώς για πρώτη φορά ο Δήμος Αγράφων φιλοξένησε την Ευρωπαϊκή ημέρα μουσικής.
 
 
 
 
 
 
 
Η γιορτή αυτή καθιερώθηκε το 1982 στο Παρίσι και από τότε γιορτάζεται σε πολλές χώρες και πόλεις της Ευρώπης με συναυλίες από ερασιτέχνες και επαγγελματίες εθελοντές μουσικούς. Το θεσμό εκπροσώπησε η συντονίστρια και επικεφαλής της ΑΜΚΕ ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ κα Χαρίτου Παρθενία ενώ με την παρουσία τους μας τίμησαν πρώην Δήμαρχοι,οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων κ. Μακκας, κ. Γκορογιας, η Πρόεδρος της Επιτροπής Άγραφα 1821-2021 κ. Κοτρώνα,ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Σουλιώτης, η Περιφερειακή σύμβουλος κ. Καλατζή, η υποδιευθύντρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανιας κ. Γιαννιώτη,ο Διοικητής του ΑΤ Κερασοχωρίου κ. Σιορικης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου κ. Φυσεκης , ο Γενικός Γραμματέας κ. Παπαθανάσης,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Καραγιάννη - Λαθυρη ,κ. Διωτη, κ. Μπραζιας , ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κερασοχωρίου κ. Κοσμάς και ο Πρόεδρος Σαρακατσάνων Λεπενούς κ. Κατσιος. Το συντονισμό είχε η Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Νταλαφουρα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness