Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Έκλεβαν ρεύμα από τις κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ - Μπαράζ διαρρήξεων στη Στυλίδα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε πέντε οικισμούς της Λοκρίδας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά εξι άτομα, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος. 

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία είχε ως στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και ειδικότερα την καταπολέμηση των ρευματοκλοπών, συμμετείχαν αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας και των Ο.Π.Κ.Ε. Λαμίας και Λοκρών, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 43 άτομα και 14 οχήματα, ερευνήθηκαν 25 πρόχειρα καταλύματα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, ενώ συνελήφθησαν συνολικά έξι ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από παρακείμενες κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ.

Τις ανωτέρω ρευματοκλοπές διαπίστωσε αρμόδιο συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ Αταλάντης, το οποίο προέβη στην αποσύνδεση της παράνομης ηλεκτροδότησης.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών.

Οι δράσεις αυτές αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

• Κλοπές σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα και στην Ανατολική Φθιώτιδα. Συγκεκριμένα τέσσερα καταστήματα διέρρηξε στη σειρά άγνωστος δράστης στην οδό Λαμίας στη Στυλίδα.

Ο δράστης μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να παραβιάσει – στις περισσότερες περιπτώσεις – την κεντρική είσοδο και να εισέλθει στο εσωτερικό των καταστημάτων, ενώ σε ένα ακόμη εγκατέλειψε την προσπάθειά του πριν την ολοκληρώσει!

Στο ένα από τα καταστήματα βρήκε και έκλεψε ποσό άνω των 1.000 ευρώ, ενώ από ένα ακόμη αφαίρεσε 100 ευρώ από την ταμειακή μηχανή.

Από τρίτο κατάστημα, στο οποίο μάλιστα δεν βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης, αφαίρεσε το ποσό των 50 ευρώ και καπνικά προϊόντα!

Την προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Στυλίδας, που συγκεντρώνει αρκετά στοιχεία για την ταυτοποίηση του δράστη.