Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ

• Πράσινο φως από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το Φράγμα στη Λίμνη Ξυνιάδα - 26 εκ. ευρώ το κόστος κατασκευής
 


Ένα σημαντικό και ζωτικής σημασίας έργο που αφορά τη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα την περιοχή του Δομοκού παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για τα αρδευτικά έργα μεγάλης κλίμακας που θα υλοποιηθούν στην ύπαιθρο μέσω ΣΔΙΤ και θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΠΑΑ και το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Την εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τίμησε μάλιστα με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Φράγμα στο Μπουγάζι Δομοκού (Λίμνη Ξυνιάδα) και το αρδευτικό δίκτυο, έργο από το οποίο εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν 1.000 αγρότες της ευρύτερης περιοχής. Η εκτιμώμενη αρδευόμενη έκταση υπολογίζεται στα 10.000 στρέμματα, ενώ το συνολικό κόστος της κατασκευής με ΣΔΙΤ ανέρχεται στο ποσό των 26.397.000 ευρώ.

Το έργο είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή του Δομοκού και αποσκοπεί στη βέλτιστη εξυπηρέτηση των αγροτών της, για την άρδευση των καλλιεργειών τους.
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος είχε εργαστεί πάνω στα ΣΔΙΤ στο πλαίσιο της θητείας του στο ΥΠΑΑΤ μαζί με τον Υπουργό, Σπήλιο Λιβανό και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η παρουσίαση του πρώτου αρδευτικού έργου που θα υλοποιηθεί στη Φθιώτιδα μέσω ΣΔΙΤ αποτελεί αναμφίβολα μια ευχάριστη, όσο και εξαιρετικά σημαντική είδηση για την περιοχή του Δομοκού.

Εκτιμάται ότι 1.000 αγρότες θα επωφεληθούν σημαντικά. Ο αγροτικός κόσμος και ο πρωτογενής τομέας αποτελούν προτεραιότητα για την Κυβέρνησή μας. Η περιοχή μας, η Φθιώτιδα, βρίσκεται στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής. Όχι με λόγια και σχέδια επί χάρτου, αλλά με πράξεις. Η παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εκδήλωση παρουσίασης έχει το δικό του συμβολισμό και σημειολογία. Το Φράγμα στο Μπουγάζι Δομοκού είναι έργο πνοής που θα μείνει και θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις ζωές των κατοίκων».

• Για το έργο αυτό ο Δήμαρχος Δομοκού Χαράλαμπος Λιόλιος δήλωσε στον "Λ.Τ.":

«Όπως είχαμε δεσμευτεί ως Δημοτική Αρχή καταφέραμε σε συνεννόηση με τους βουλευτές του νομού και τους υπουργούς να εντάξουμε σε πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης ένα ζωτικής σημασίας έργο για την περιοχή του Δομοκού. Προεκλογική μας δέσμευση ήταν η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων προς όφελος των αγροτών της περιοχής μας.

Η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του Αρδευτικού έργου του Φράγματος του Μπουγαζίου Δομοκού μας γεμίζει με ικανοποίηση καθώς με την υλοποίηση του έργου εξασφαλίζεται η άρδευση των καλλιεργειών μας σε έκταση 10.000 στρεμμάτων.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα υλοποιηθούν στην περιοχή μας και θα ωφεληθούν από αυτό εκατοντάδες αγροτικά νοικοκυριά».

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness