Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κεραυνός εν αιθρία στην Περιφέρεια Στερεάς: Παραιτήθηκε ξαφνικά ο Θανάσης Καρακάντζας!

Κεραυνός εν αιθρία (αλλά μάλλον εν μέσω καύσωνα) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από την αιφνιδιαστική παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας υπέβαλλε την παραίτησή του, την Παρασκευή (24/6), για προσωπικούς λόγους. Ο κ. Καρακάντζας παραιτήθηκε και από Περιφερειακός Σύμβουλος. 

Τη θέση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα πάρει η δικηγόρος Ευθυμία Αργυροπούλου, η οποία ήταν η πρώτη επιλαχούσα με το συνδυασμό του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, και αναμένεται να ορκιστεί τις επόμενες ημέρες.

Μέχρι αυτή την ώρα πάντως δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της Περιφέρειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καρακάντζας είχε αναλάβει καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας με απόφαση του Περιφέρειάρχη Φάνη Σπανού, αντικαθιστώντας στη θέση αυτή τον Ηλία Κυρμανίδη που ανέλαβε καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος. 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, νέος αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας αναμένεται να αναλάβει ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Αποστολόπουλος.

Αναφορικά με την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας χθες, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφασή του να παραιτηθεί, καταθέτοντας σχετική επιστολή στο γραφείο του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες στην πόλη της Λαμίας, για εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και επειδή η υπόθεση της παραίτησης του αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας έχει σοβαρές πολιτικές διαστάσεις, οποιοσδήποτε ισχυρισμός για ανάρμοστη συμπεριφορά του πολιτικού προσώπου πρέπει να υποστηρίζεται από συγκεκριμένα στοιχεία και όχι σε φήμες που μπορεί να θίξουν την υπόληψη του συγκεκριμένου προσώπου.

Σε επικοινωνία που είχαμε με περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του Περιφερειάρχη αλλά και περιφερειακούς συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, δεν θέλησαν να κάνουν καμία δήλωση.

Σύμφωνα πάντως με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη δεν ήταν και τόσο... αιφνιδιαστική. Tο τελευταίο διάστημα υπήρξαν κάποιες καταγγελίες “για ανάρμοστη συμπεριφορά του Αντιπεριφερειάρχη σε προσωπικό της Περιφέρειας”.

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, υπήρξε και καταγγελία από μια γυναίκα που είχε απευθυνθεί στον αντιπεριφερειάρχη για να συζητήσει μια εκκρεμότητα σε σχέση με την δουλειά της. Οι καταγγελίες δεν άργησαν να φτάσουν και στο γραφείο του Περιφερειάρχη.

Ο Φάνης Σπανός, μετά από κάποιες επαφές που έκανε, κάλεσε στο γραφείο του τον Θανάση Καρακάντζα και του ζήτησε εξηγήσεις. Την ίδια στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης υπέβαλλε την παραίτησή του όχι μόνο από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, αλλά και από Περιφερειακός Σύμβουλος.

Επιχειρήσαμε, την Παρασκευή (24/6), να επικοινωνήσουμε με τον Αντιπεριφερειάρχη αλλά δεν κατέστη δυνατόν.


Περιφερειακή Σύμβουλος Φθιώτιδας ορκίζεται η Ευθυμία Αργυροπούλου


Περιφερειακή Σύμβουλος Φθιώτιδας πρόκειται να ορκιστεί τις επόμενες ημέρες η Ευθυμία Αργυροπούλου, ως πρώτη επιλαχούσα της παράταξης: "Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας".
Η αντικατάσταση, έρχεται σε συνέχεια της παραίτησης του Αθανάσιου Καρακάντζα, από τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας, αλλά και από Περιφερειακός Σύμβουλος Φθιώτιδας, για προσωπικούς λόγους.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός έκανε αποδεκτή την παραίτηση του και προχωρά τις διαδικασίες ορισμού νέου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας.

 

    

 

randomness