Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μόνο στο 15minutes.gr: Ο Τσακαλώτος που κατηγορούσε τον Τσίπρα γιατί αποκαλούσε τον Μητσοτάκη «πολιτικό απατεώνα» υιοθετεί τώρα την ορολογία του!

Ένα ακριβώς χρόνο πριν, στις 23 Σεπτεμβρίου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ασκούσε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα γιατί είχε αποκαλέσει «πολιτικό απατεώνα» τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Έγραφε τότε στο tvxs, όπου αρθρογραφούσε:

«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες. Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης. Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοί μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο –πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών– και δεν είναι πειστική».

Ένα ακριβώς χρόνο μετά από τότε, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υιοθετεί πλήρως την ορολογία Τσίπρα!

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο πρώην «τσάρος της οικονομίας», δήλωσε μεταξύ άλλων: «Όταν κάποιος λέει ότι οι νέοι και οι νέες είναι προτεραιότητα και τους δίνει το 0.5% των μέτρων (100 ευρώ τον μήνα, για 6 μήνες, σε ελάχιστους), το λες και απατεωνιά.  Όταν κάποιος κοροϊδεύει έτσι ανερυθρίαστα τους νέους και τις νέες και τους δίνει 50 gigabytes, μην παραξενευτεί αν τα χρησιμοποιήσουν για να του απαντήσουν κάπως… αθυρόστομα».

Για την ακρίβεια, ο Ευκλείδης Τσακακλώτος προχώρησε ακόμα περισσότερο, καλώντας εμμέσως πλην σαφώς νεολαίους να απαντήσουν «αθυρόστομα» στον πρωθυπουργό!

Λεπτομέρεια(;): Ο Αλέξης Τσίπρας πέρυσι τον Σεπτέμβριο είχε αντικαταστήσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο από τομεάρχη Οικονομικών με την Έφη Αχτσιόγλου και ο πρώην «τσάρος» ήθελε να ανταποδώσει το «χτύπημα»!

Τώρα, προφανώς …συμβιβάστηκε με την αντικατάστασή του και υιοθετεί ακόμα και την ορολογία που τότε …καταδίκαζε!

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR