Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

“Να τους κρεμάσουμε στην πλατεία”

@Η κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 24 Ιουνίου στο Κόμμα, έρχεται να μας θυμίσει τις δραματικές ώρες που έζησαν οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας τον Δεκέμβριο του 2021, στις μεγάλες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή. Και μόνο η εικόνα του απεγκλωβισμού πολλών ατόμων με βάρκες της 7ης ΕΜΑΚ, είναι αποκαλυπτική της τραγικής κατάστασης που έζησαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι.

Πάνω από 25 σπίτια στο χωριό Κόμμα πλημμύρισαν, χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, σταυλικές εγκαταστάσεις και άλλες επιχειρήσεις σκεπάστηκαν από τα νερά του Σπερχειού.

Οι πλημμυροπαθείς δικαίως διαμαρτύρονται αλλά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν για την κινητοποίηση της Παρασκευής μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι απαλλάσσουν από την όποια ευθύνη μπορεί να έχουν τους τοπικούς φορείς.

Σύμφωνα με το πνεύμα της ανακοίνωσης των κατοίκων για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των απαραίτητων έργων δεν έχουν καμία ευθύνη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Λαμίας, οι βουλευτές Φθιώτιδας. Αντίθετα όλοι αυτοί “ασχολήθηκαν με το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μας και παραδέχτηκαν το δίκιο μας”.

Ποιοί φταίνε σύμφωνα με τους κατοίκους του Κόμματος ;

“Οι κατασκευαστές, ο Ανεξάρτητος Μηχανικός, όλοι όσοι εκπονούν και εγκρίνουν μελέτες, εκτελούν και επιβλέπουν την κατασκευή έργων, με το δικαίωμα που τους παρέχουν οι συμβάσεις παραχώρησης μέχρι σήμερα και οι οποίοι όχι μόνο δεν παραδέχονται τα τεράστια λάθη που έχουν γίνει, αλλά συνεχίζουν απτόητοι την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Λαμίας στο 6ο χλμ της Ε65”.

Δεν έχουμε αντίρρηση όλους αυτούς να τους... “κρεμάσουμε “στην πλατεία του χωριού, αλλά μην ξεχνάμε ότι και η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν αρμοδιότητες και παίρνουν αποφάσεις.

Ο Περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και ο Δήμαρχος με τους Αντιδημάρχους δεν υπάρχουν για να κάνουν τους συνδικαλιστές. Για να εξηγούμαστε...

 

 

    

 

randomness