Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σε αυξημένη ετοιμότητα η Περιφέρεια Στερεάς για τις πυρκαγιές

Σύγκληση Έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

 

 

Εκτάκτως συνεδρίασε χθες το  Συντονιστικό Οργανο  Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων αρχών της Περιφερειακής Ενότητας για την αντιμετώπιση της πολύ υψηλής επικινδυνότητας πυρκαγιάς κατηγορίας 4 και αναφορικά με την λήψη μέτρων βάση των μνημονίων ενεργειών των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής ΠΕΠΥΔ Στερεάς Ελλάδας, ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ Φθιώτιδας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Φθιώτιδας, ο Διοικητής του Κ.Ε.Υ.Π. , εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Νομού Φθιώτιδας, οι Αντιδήμαρχοι Π.Π. των Δήμων Λοκρών , Δομοκού, Καμένων Βούρλων, Αμφίκλειας – Ελάτειας, Λαμίας , Στυλίδας, , η Πρ/νη της ΔΤΕ της ΠΣΤΕ , ο Προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Λαμίας, εκπρόσωπος του ΛΣ και ο Αν/της Πρ/νος της Αυτοτελούς Δ/νσης Π.Π της Π.Στ.Ε.

Αποφασίστηκε η εφαρμογή του Σχεδίου ΙΟΛΑΟΣ, η θέση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος στο στάδιο Β του Επιχειρησιακού τους Σχεδιασμού καθώς και η επιτήρηση και περιπολία τριών σχηματισμών του Στρατού.

Στη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε επίσης η διαθεσιμότητα υδροφόρων οχημάτων και χωματουργικών μηχανημάτων καθώς και του προσωπικού τους, των οικείων Δήμων αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Δεδομένων των συνθηκών, οι οποίες τις επόμενες 10 ημέρες θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιάς, συγκαλέσαμε σήμερα το Έκτακτο Σ.Ο.Π.Π. Απευθύνω έκκληση στους πολίτες για αυξημένη προσοχή, ενώ επικοινώνησα με όλους τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων προκειμένου να τεθούν σε αυξημένη επιφυλακή, να ενημερώσουν με τη σειρά τους τους συμπολίτες τους και να περιφρουρίσουν την περιοχή τους.

 Aπό ότι φαίνεται οι ενέργειες συντονισμού αποδίδουν, καθώς η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ελάτεια, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος περιορ'ιστηκε εγκαιρα και δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις », δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης  Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας.

Φωτογραφίες

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness