Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο ΕΣΠΑ τα Δίκτυα Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων του Αγίου Κωνσταντίνου

Η επίλυση ενός βασικού προβλήματος της καθημερινότητας των πολιτών του Αγίου Κωνσταντίνου παίρνει «σάρκα και οστά».

Το έργο «ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ & Ε.Ε.Λ. ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση & Προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων», με προϋπολογισμό 11.716.800 ευρώ.

Το έργο αφορά:

- Πλήρως κατασκευασμένο και λειτουργικό σύστημα αγωγών, συνολικού μήκους 19.949 μέτρων και συνοδών έργων για τη συλλογή και μεταφορά των αστικών λυμάτων του Αγίου Κωνσταντίνου.

- Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων δυναμικότητας 5.200 ισοδύναμων ατόμων και αγωγός τελικής διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων (χερσαίο τμήμα μήκους 2.650 μέτρων και υποθαλάσσιο τμήμα μήκους 500 μέτρων).

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΔΕΥΑ Λαμίας, με ορίζοντα υλοποίησης την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Πρόκειται για υψίστης σημασίας έργο υποδομής, με ισχυρό αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα για τον Άγιο Κωνσταντίνο, τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής.

Η συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με τη συμβολή των Δημοτικών Αρχών Καμένων Βούρλων και Λαμιέων, ήταν πολύμηνη, μεθοδική και στοχευμένη.

«Η Κυβέρνηση, συλλογικά και συνεκτικά, πιστή στις δεσμεύσεις της, αποδεικνύει ότι δίνει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ο οποιός εξασφάλισε και τη χρηματοδότηση του έργου.

«Μετά από προσπάθειες χρόνων, μια από τις πιο σημαντικές δεσμεύσεις μας επιτέλους θα υλοποιηθεί» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δήμου Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης αναφορικά με το σημαντικό έργο της αποχέτευσης στον Άγιο Κωνσταντίνο.
Στη δήλωσή του ο κ. Συκιώτης ευχαριστεί τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα που με δικές του πρωτοβουλίες εξασφάλισε την χρηματοδότηση ενός έργου πνοής που συμβάλει στην βελτίωση της καθημερινότητας τόσο για τους δημότες όσο και για τους επισκέπτες του Αγίου Κωνσταντίνου.

«Βοηθάμε τον τόπο μας να αλλάξει πρόσωπο, θέλουμε οι συμπολίτες μας να βιώσουν στην καθημερινότητά τους την αλλαγή αυτή και όχι μόνο να ακούνε υποσχέσεις και είμαστε τυχεροί, που οι προσπάθειές μας η μία μετά την άλλη ευοδώνονται» αναφέρει ο κ. Συκιώτης.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο έργο ήταν το πρώτο από τα 16 συνολικά έργα που είχε ανακοινώσει πρόσφατα ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας.

 

 

    

 

Απόψεις

Αθήνα, 23/06/2022Χθες το απόγευμα είχα την ευκαιρία να βρεθώ με τον Υπουργό Υγείας κ. Θανάση Πλεύρη και συζητήσαμε διάφορα θέματα για το ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο, για το...