Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συλλαλητήριο εργαζομένων ΛΑΡΚΟ εξω απο τη Βουλή

Μπροστά στην είσοδο της Βουλής, επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, συγκεντρώθηκαν σήμερα  εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ , συμμετέχοντας στο μεγάλο συλλαλητήριο του Σωματείου Εργαζομένων της Λάρυμνας . Με την κινητοποίησή τους , οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας νικελίου εστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση απορρίπτοντας την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή . 

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες», φωνάζουν οι εργαζόμενοι, ενώ με τις πικέτες τους στέλνουν το μήνυμα «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ».

''Από τη ΛΑΡΚΟ νεκροί βγαίνουμε, απολυμένοι ποτέ'' δ'ηλωσε  ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας Παναγιώτης Πολίτης ξεκαθαρίζοντας  πως ο αγώνας θα συνεχιστεί και  θα είναι μετωπικός

'' Ό,τι και να ψηφίσουν το μήνυμα το έχουμε στείλει» τόνισε, προσθέτοντας πως ''δε θα το βάλουμε κάτω ποτέ, θα το φτάσουμε μέχρι τέλους, θα κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή. .

«Να μην περάσει το εγκληματικό νομοσχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ» αναγράφει το πανό του Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

Στο πλευρό των διαδηλωτών  βρέθηκαν αντιπροσωπείες Σωματείων και φορέων της Αττικής για να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα και τα αιτηματά τους. 

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε  αντιπροσωπεία του ΚΚΕ , ενω συμμετείχε και  η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.  

 

Από τα μεγάφωνα οι συγκεντρωμένοι ακουσαν  τη συζήτηση που βρισκόταν  σε εξέλιξη στη Βουλή. 

Εργαζόμενοι από τη ΛΑΡΚΟ με τις οικογένειες του, Συνδικάτα και εργαζόμενοι από την Αττική, Φοιτητικοί Σύλλογοι, εδωσαν  μαζικό «παρών» στο συλλαλητήριο απαιτώντας την απόσυρση της  τροπολογίας.  

«Από σήμερα ξεκινάει ένας καινούριος αγώνας», ανέφερε ο Δημήτρης Καραγιάννης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων και του Σωματείου Εργαζομένων στα μεταλλεία του Αη Γιάννη Εύβοιας.

«Να ξέρετε ότι αυτός είναι ένας αγώνας που δίνουμε για όλη την Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Έδρας της ΛΑΡΚΟ, Κώστας Σαμαράς, επισημαίνοντας πως η ΛΑΡΚΟ είναι ο θεματοφύλακας του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Την αλληλεγγύη της Ομοσπονδίας Οικοδόμων μετέφερε ο πρόεδρος της, Γιάννης Τασιούλας.

«Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας», σημείωσε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ. Υπενθύμισε ότι το προηγούμενο διάστημα οι λιμενεργάτες και οι μεταλλεργάτες στήριξαν ο ένας τις κινητοποιήσεις του άλλου. Έδωσε «ραντεβού» με τους εργαζόμενους στις πύλες της ΛΑΡΚΟ, «αν τολμήσουν να πειράξουν τρίχα από τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους». 

Ακόμη την αλληλεγγύη τους έχουν εκφράσει ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου Χάρτου, ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και ο  Δημήτρης  Καραμέρης, από το Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, ο Παναγιώτης Τζιουβαράς, από το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας, ο Βασίλης Βατίστας από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

 

«Απαιτούμε εδώ και τώρα να πάρουν την τροπολογία πίσω», τόνισε ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής. «Δίνετε στα παιδιά μας μήνυμα ταξικής αποφασιστικότητας και αγώνα», είπε η Νατάσα Μιχαήλ, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δημήτρης Γληνός».

«Δε θα αφήσουμε να περάσει αυτή η επαίσχυντη τροπολογία», διαμήνυσε η Χριστίνα Σκαλούμπακα, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Μετέφερε ιδιαίτερα τη στήριξή της στην Επιτροπή Αγώνα γυναικών της ΛΑΡΚΟ που δίνουν εδώ και μήνες αγώνα στο πλευρό των συντρόφων, των αδερφών, των γιων τους.

Πηγή: 902.gr