Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σύμβαση κατασκευής της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων της Θήβας

«Το θέμα των απορριμμάτων δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση, είναι ζήτημα ζωής» δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης λίγο μετά την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων της Θήβας, παρουσία του αν. υπουργού Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλου.

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε την κατασκευή της μονάδας ως «ένα πολύ μεγάλο βήμα στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Ο αν. υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό των έργων σύμφωνα με το περιφερειακό σχέδιο για την διαχείριση και επεξεργασία των απορριμμάτων, όπως επίσης και να ακούσει τους δήμαρχους της περιοχής. Όπως σημειώθηκε από τους τελευταίους, για να ικανοποιηθεί ο σχεδιασμός των έργων, είναι αναγκαίες και πρόσθετες πιστώσεις για την ένταξη τους και την κατασκευή τους.

 

Ο κ. Φάμελλος ολοκληρώνοντας την περιοδεία του και την επιθεώρηση των έργων διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλη την Στερεά Ελλάδα κατέληξε στην Θήβα, μετά την Άμφισσα, την Λιβαδειά και την Χαλκίδα. Διαπίστωσε ότι είναι πολύ καλός ο ρυθμός που κινούνται τα έργα, κάλεσε τους δημάρχους να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους καθώς επανέλαβε ότι «παράλληλα με τη σημερινή εκτεταμένη συζήτηση με την αυτοδιοίκηση της Στερεάς Ελλάδας για την ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων, η κοινωνία της Περιφέρειας έχει στα χέρια της σημαντικά έργα για την ασφαλή διαχείριση των απορριμμάτων, κάτι που αποτελεί ουσιαστικό βήμα για τη μετάβαση στην εποχή της ανακύκλωσης στην πηγή».

Ο αν. υπουργός ενημερώθηκε για τα βήματα που έχουν γίνει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κάνοντας ωστόσο ειδική αναφορά στην κυκλική οικονομία, καθώς όπως είπε «στόχος είναι πέρα από τις μεγάλες μονάδες η αλλαγή νοοτροπίας και να προωθήσουμε όλοι μας την ανακύκλωση στην πηγή».

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.