Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων Αναστολή του Παζαριού της Λαμίας αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Με 17 θέματα στην ημερήσια  διάταξη του συνεδριάζει σήμερα  Τετάρτη 16 Ιουνίου   το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων.
Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζει  η εισήγηση  του Δημάρχου Λαμιέων για αναστολή  της εμποροπανήγυρις που πραγματοποιείται στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Λαμία.
Οι λόγοι αφορούν τόσο το θέμα της διάδοσης της πανδημίας του κορωνοιου  όσο και το θέμα της διεξαγωγής του Ράλλι Ακρόπολις.
Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου  «η εμποροπανήγυρις   αναπόφευκτα δημιουργεί συνάθροιση και συνωστισμό και δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος αποτροπής καταστάσεων που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των πολιτών από την εμφάνιση και τη διάδοσή του κορωνοϊού COVID-19 και δοθέντος ότι στις σχετικές δημοπρασίες και διαγωνιστικές διαδικασίες, οι συμμετέχοντες πωλητές μπορεί να προέρχονται από όλη την Ελλάδα και από περιοχές, όπου τυχόν έχουν εμφανιστεί κρούσματα. Όλα τα ανωτέρω και η ανάγκη να προστατευθούν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (Δημοτικοί σύμβουλοι, δημότες και καταναλωτές) που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη διαδικασία, συνεπάγονται λόγους ανώτερης βίας, που επιβάλλουν την αναστολή διενέργειας της εμποροπανήγυρης….»
Για το θέμα του Ράλι  Ακρόπολις επισημαίνεται  ότι  συμπίπτουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του  με την Εμποροπανήγυρη που συνήθως πραγματοποιείται από 9-15 Σεπτεμβρίου στον χώρο  της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Η διεξαγωγή του Ράλι Ακρόπολις  ως αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC)  έχει οριστεί για τις 9 -12 Σεπτεμβρίου.

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του Λ.Τ. της Τετάρτης 23/6.