Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Βράβευσαν τους Αριστούχους σε εκδήλωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία

Στη βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στις Εισαγωγικές εξετάσεις του Ιουνίου 2022 προέβη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (16/9/2022) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι μαθητές και μαθήτριες ανά επιστημονικό πεδίο και ανά περιφερειακή ενότητα, όπως επίσης και οι τρεις πρώτοι όλων των ΕΠΑ.Λ. ανά περιφερειακή ενότητα.

Οι παρευρισκόμενοι βραβευθέντες έλαβαν ως δώρο από έναν φορητό υπολογιστή (laptop) ενώ ο πρώτος όλων σε βαθμολογία έλαβε ως δώρο ένα ταξίδι (Προσφορά από ταξιδιωτικό γραφείο).

Στην τελετή, το «παρών» έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ.κ. Συμεών, οι βουλευτές Φθιώτιδας, Γιώργος Κοτρωνιάς της Νέας Δημοκρατίας και Ιωάννης Σαρακιώτης του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, οι Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνος Γαλάνης, Ηλίας Σανίδας, Κώστας Αποστολόπουλος, Θεοφανία Παπαθωμά, Γιώργος Δελμούζος, Κατερίνα Καλαντζή και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Νίκος Μπέτσιος και Μάνος Γέμελος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαμιέων, Γιώργος Κυροδήμος, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ελένη Μπενιάτα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας «ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ», Γιάννης Περλεπές, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς, Θανάσης Λυκόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, Θανάσης Μακρυγιάννης, ο Ταξίαρχος του ΚΕΥΠ, Μιχαήλ Κρητσωτάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας, Δημήτρης Φούρλας, ο Διοικητής του ΓΝ Λαμίας, Ανδρέας Κολοκυθάς.
Στο χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, υπογράμμισε ότι η ζωή των παιδιών σε ό,τι και αν κάνουν, πρέπει να διέπεται από αγάπη: «Χαίρομαι που βλέπω νέους ανθρώπους σε αυτή την αίθουσα. Και μάλιστα νέα παιδιά, στο ξεκίνημά τους στην ακαδημαϊκή ζωή που είναι μια από τις πιο ωραίες αφετηρίες της ζωής. Γι’ αυτό οφείλω να συγχαρώ τον κ. Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του και όσους είχαν αυτή την έμπνευση να σας προσκαλέσουν σήμερα εδώ, να βρεθείτε εδώ και να λάβετε, όχι ένα δώρο γιατί τα δώρα δεν παύουν να είναι αναλώσιμα.

Αυτά όμως που δεν αναλώνονται είναι οι ευχές, οι προσευχές και η αγάπη. Κι αυτό που έχουμε περισσότερο ανάγκη στη ζωή μας, ό,τι και να κάνουμε, είναι να προσλαμβάνουμε αγάπη, να δίνουμε αγάπη σε αυτό που θα κάνουμε και απ’ ότι κι αν κάνει ο καθένας στη ζωή του, να προσφέρουμε αγάπη στην κοινωνία, στην εκπαιδευτική κοινότητα, στην οικογένειά μας, στους ανθρώπους μας. Εύχομαι ολόψυχα καλή πορεία σε όλους». 
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, απευθυνόμενος στα παιδιά σημείωσε: «Είμαστε περήφανοι για εσάς. Και σαν πατέρας θα ήθελα να πω, ότι δεν υπάρχει παιδί για το οποίο δεν μπορούν και δεν οφείλουν να είναι περήφανοι οι γονείς του. Όμως κάποια παιδιά, και αυτά είστε εσείς, έχουν κάποιες πολύ ξεχωριστές επιδόσεις και στην πρώτη μεγάλη δοκιμασία της ζωής σας, αυτές τις επιδόσεις, τις πετύχατε. Και αυτό δείχνει ότι είστε άνθρωποι που σας βγαίνει από μέσα σας η αφοσίωση, η επιμονή, η δύναμη, η καθαρή σκέψη και η στοχοπροσήλωση σε αυτό που επιθυμείτε. Γι’ αυτό λοιπόν, θελήσαμε αυτό το πρώτο μεγάλο βήμα που κάνατε, αυτή την επιτυχία, να την τιμήσουμε! Και να την τιμήσουμε για να δώσουμε ένα στίγμα με τον όποιο θεσμό εκπροσωπεί ο καθένας εξ υμών ότι όλοι μας πρέπει να κοιτάζουμε προς τα πάνω, προς το καλύτερο, προς την ατομική μας βελτίωση, πρέπει να κοιτάζουμε προς αυτό που όταν ο καθένας μας το κάνει καλύτερα, θα γίνει καλύτερη και η κοινωνία μας».