Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ξεκίνησε η αστική ανάπλαση του νοτιοδυτικού τμήματος της Λαμίας

 Ξεκίνησαν  οι εργασίες για την αστική ανάπλαση του νοτιοδυτικού τμήματος της Λαμίας.

   Το έργο αφορά στην ολοκληρωμένη αστική παρέμβαση του Νοτιοδυτικού τμήματος της πόλης της Λαμίας που περικλείει τις οδούς Αθηνών – Κύπρου και Καλυβίων, με ευρεία αστική ανάπλαση, δίκτυο ποδηλατοδρόμων, πεζοδιαδρομές και κυκλικούς κόμβους.

Με το πρώτο  υποέργο δημιουργείται ένα δίκτυο ασφαλών πεζοδιαδρομών στους τρεις βασικούς οδικούς άξονες της περιοχής παρέμβασης, μήκους περίπου 8,5 km, καθώς και η δημιουργία κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση οδών Κύπρου και Αθηνών, με στόχο την περιβαλλοντική αναβάθμιση και την ενίσχυση της σύνδεσης της περιοχής με τις κεντρικές λειτουργίες της πόλης.

Στο δεύτερο  υποέργο προβλέπεται η κατασκευή έξι κοινόχρηστων χώρων και τριών πεζόδρομων συνολικού εμβαδού 12 στρεμμάτων που συνδέονται με δίκτυο ποδηλατοδρόμων μήκους περίπου 3 km. Το δίκτυο αποτελεί τμήμα κοινοχρήστων χώρων και αφορά σε τρεις πλατείες με πλακόστρωτα ψυχρών υλικών, μια παιδική χαρά με όργανα για ΑμΕΑ και τρεις χώρους πρασίνου με καθιστικά.

Την  επίβλεψη του έργου θα εχει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.».

Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ''ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ'' και αναμένεται να υλοποιηθεί τους επόμενους 18 μήνες .

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος που επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή παρέμβασης , ζήτησε την υπομονή των κατοίκων και διερχομένων ''για την προσωρινή όχληση που είναι αναπόφευκτη, προκειμένου με την ολοκλήρωση των εργασιών,  να απολαμβάνουμε όλοι το αποτέλεσμα''.

 

 

Φωτογραφίες