Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ξεκίνησε η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών στους Δήμους Λοκρών και Αμφίκλειας-Ελάτειας

Με φθινοπωρινό σκηνικό η επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για τους μικρούς μας φίλους!
Ξεκίνησε η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών στους Δήμους της Φθιώτιδας  και οι αίθουσες πλημμύρισαν γέλια και χαρούμενες παιδικές φωνούλες!
''Εκτός από τους χαμογελαστούς εκπαιδευτικούς, οι μικροί μας φίλοι βρήκαν όλες τις αίθουσες καθαρές και απολυμασμένες, όλους τους χώρους ασφαλείς και τακτοποιημένους και όλους τους κανόνες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε πλήρη εφαρμογή'' δηλώνει η Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή !
 Ο Δήμος μας , προσθέτει , θα παραμείνει καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους δίπλα στη σχολική κοινότητα, προκειμένου να καλύψει άμεσα όσες ανάγκες προκύψουν.
Καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά  στους μικρούς μαθητές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών , ευχήθηκε και ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές . Την  Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου έγιναν οι αγιασμοί στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Αταλάντης και των Λιβανατών παρουσία του Δημάρχου Λοκρών Αθανάσιου Ζεκεντέ των Αντιδημάρχων κ.κ. Νικόλαου Ανεστάκου, Κωνσταντίνου Ντέλιου και Παναγιώτη Καπουκίνη, της Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Δήμου Λοκρών και Δημοτική Σύμβουλο  Βάσω Σίμου Παλαιολόγου, του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό του Δήμου Λοκρών και Δημοτικό Σύμβουλο Μιχάλη Παπανικολάου, του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού των παιδικών σταθμών, των μικρών μαθητών και των γονέων.
Οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Λοκρών ξεκίνησαν τη λειτουργία τους την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου με 170 μαθητές (60 στην Αταλάντη, 41 στη Μαλεσίνα, 39 στις Λιβανάτες, 21 στη Λάρυμνα και 9 στο Μαρτίνο), 15 άτομα εκπαιδευτικό προσωπικό και 10 άτομα βοηθητικό προσωπικό. Στη διάρκεια του έτους θα αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών βάσει ηλικίας, όπως επίσης και των εργαζομένων για να υπάρχει η σωστή αναλογία εκπαιδευτικού προσωπικού και μαθητών.
''Ο Δήμος Λοκρών , τονίζει ο κ. Ζεκεντές , δίνει προτεραιότητα στη στήριξη των νέων οικογενειών μέσω της άρτιας λειτουργίας των πέντε δημοτικών παιδικών σταθμών. Κάθε χρόνο μέσω του Δήμου και του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης γίνεται σημαντική προσπάθεια προκειμένου να υπάρχει σωστή κάλυψη με υπεύθυνο προσωπικό, προμήθεια και παρασκευή τροφίμων υψηλής ποιότητας, βελτίωση των κτιριακών υποδομών, τήρηση των υγειονομικών προδιαγραφών.
 
Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Δήμος Λοκρών και το Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης  προχώρησαν σε ουσιαστικές κτιριακές παρεμβάσεις σε συγκεκριμένους παιδικούς σταθμούς, όπως της Αταλάντης και της Μαλεσίνας. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή στόχος είναι, όχι μόνο να εκσυγχρονιστούν και παράλληλα να αλλάξουν εικόνα προς το καλύτερο οι χώροι, αλλά επιπρόσθετα να διευκολυνθούν τα παιδιά και οι εργαζόμενοι, νιώθοντας μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια στους χώρους που χρησιμοποιούν.
 
Φωτογραφίες

    

randomness