Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Είναι καλοί άνθρωποι

Πρόκειται περί εξαιρετικών ανθρώπων, η Μαμά τους είναι απόλυτα ικανοποιημένη, το τρώνε όλο το φαϊ τους, κυρίως όταν αποτελείται από αστακούς και φασιανούς. Συγκεντρώνονται στους εκάστοτε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες και αναλύουν ενδελεχώς το σχέδιο του νυφικού, τις ασημένιες μπομπονιέρες του μωρού και την φρεσκάδα που έχουν τα μωβ κρέπια του φέρετρου. Εποχή είχε αφήσει η εκφορά του σκηνώματος του Βασιλιά της Σουηδίας Γουσταύου και το δείπνο με ολόφρεσκες γαρίδες που ακολούθησε.

Μία υπέροχη τελετή παρακολουθήσαμε συγκινημένοι στον τελευταίο γάμο του πρίγκημα Φιλίππου  μετά της χαριτοβρύτου Νίνας Φλόρ. Και τι δεν είχε αυτός ο γάμος, ξεκινώντας από τα αυτοκίνητα Bentley μέχρι τα πολυτελή αναπηρικά που συμπλήρωναν την μεγαλοπρέπεια της τελετής. Είχε ο γάμος ό,τι ζητάει το φιλοθεάμον κοινό, πλούτο, χλιδή, συγκρατημένους χαιρετισμούς, χαμόγελα συγκατάβασης και καλοραμένα φράκια και τουαλέτες. Πέραν τούτων ουδέν. Ως συνήθως, ούτε ποιητικούς λόγους, ούτε ακραίες συμπεριφορές. Όλα με μέτρο ή με την ίντζα κατά τα Βρετανικά μέτρα.

Υπήρξαν οι καλεσμένοι με τα ακριβά κουστούμια που πέραν του σωματικού περιγράμματος ουδέν περιττόν υπήρχε, ούτε καν η ατμόσφαιρα, έβγαινες απ ευθείας στην στρατόσφαιρα. Οι ευγενείς καλεσμένοι διακρίνονταν για την ακρίβεια και την σύνεση των κινήσεων και απέκρυπτον τις γιγάντιες γνώσεις για την φόρμουλα 1 που τόσο συνταράσσει τις φλογερές πριγκηπικές υπάρξεις τόσο στο Dubai όσο και στην ΜονΖα της Ιταλίας. Ανάμεσά τους δεν υπήρχαν καρδιοχειρουργοί και μοριακοί βιολόγοι διότι κατά κανόνα οι πρίγκηπες ασχολούνται περισσότερο με την Wall Street παρά με τα αιματηρά χειρουργεία και τις πληκτικές αίθουσες των εργαστηρίων. Με αυτά ας ασχοληθεί ο λαουτζίκος, εμείς έχουμε και κάποιο επίπεδο.

Άντε μπράβο. Θα μπορούσαν βέβαια να ασχοληθούν οι άξιοι Βασιλείς και πρίγκηπες με την λογοτεχνία και τα κοινωνικά προβλήματα, πλήν όμως αυτό  εμπίπτει στα ενδιαφέροντα των πτωχών Ντοστογιέφσκι και Σοφοκλή. Ω τους πτωχούς, ούτε ένα fois grass δεν δοκίμασαν στη ζωή τους!!

Άλλο η διοίκηση κι άλλο η διεκδίκηση. Ας πούμε για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μαύρων στην Αμερική, ή την καλλίτερη αντιμετώπιση της ανεργίας, δεν είναι θέματα που αρμόζουν να τεθούν προς συζήτηση σε ένα γεύμα εργασίας ανάμεσα σε κρασί Savignon και τυρί Roquefort, δεν πάει με την γεύση. Γι αυτό και οι Βασιλισσα της Αγγλίας αποσύρεται αμέσως στην αίθουσα του Bridge όταν ανακύπτουν παρόμοια προβλήματα άνευ ενδιαφέροντος για κάθε σώφρονα Βασίλισσα ή και Βασιλομήτορα. Ας βρούν τις λύσεις οι κατώτεροι υπάλληλοι της πολιτικής ζωής, Υπουργοί, Πρωθυπουργοί και κλητήρες Υπουργείων, όχι εμείς που υπερέχουμε!

Επίσης ας τονίσουμε πως οι σύγχρονοι μονάρχες δεν παίρνουν μέρος στην ανεμυαλιά των δικών μας μοναρχών προγόνων που σφάζονταν άνευ αποχρώντος λόγου και αιτίας. Ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες ήταν οπωσδήποτε ένα κακό παράδειγμα όπως και ο Αθηναίος Βασιλιάς Κόδρος που πήγε και σκοτώθηκε για να σωθεί η Αθήνα σύμφωνα με τον χρησμό των Δελφών. Τέτοιες παλαβομάρες δεν κάνουν οι πανέξυπνοι σημερινοί πελάτες των οίκων μόδας των Παρισίων. Τα κορόϊδα έλαβαν τέλος. Ένας γάμος, μία βάφτιση και το θέμα κλείνει πάντα σε βάρος όσων ζητοκραυγάζουν!!


Του Συνεργάτη μας,
Φοίβου Ιωσήφ

 

 

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness