Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οικονόμου: Εντός 10ημέρου τρίτη δόση εμβολίου για όλους - «Παράθυρο» για επιστράτευση γιατρών

Την απόφαση το επόμενο δεκαήμερο να ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού της τρίτης δόσης για όλους, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στην τηλεόραση του OPEN.

«Αυτή η φάση της πανδημίας σχετίζεται με την εμβολιαστική κάλυψη. Η προσπάθεια μας να αυξήσουμε το ποσοστό εμβολιασμού βρίσκεται σε εξέλιξη με το πρόγραμμα Ελευθερία και το πρόγραμμα της τρίτης δόσης. Με μηνύματα στα κινητά για την τρίτη δόση, ενδεχομένως με μηνύματα υπενθυμιστικά όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, με ενημερωτική καμπάνια, με προγράμματα επισκέψεων σε εκκλησίες και αλλού, με το να έχουμε το εμβόλιο σχεδόν έξω από την πόρτα του καθενός» είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Επεσήμανε επίσης πως το lockdown δεν είναι στο τραπέζι, ενώ η κυβέρνηση δεν σκέφτεται περιοριστικά μέτρα που να αφορούν τους εμβολιασμένους.

«Το lockdown δεν είναι στο τραπέζι και δεν μπορεί να είναι στο τραπέζι. Οι σκέψεις μας δεν είναι να πάμε σε lockdown ή να έχουμε οριζόντια μέτρα σε εμβολιασμένους και οι ειδικοί μας λένε ότι επιδημιολογικά μπορεί να μην έχει μεγάλη επίπτωση» είπε χαρακτηριστικά. 

Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αποφασίσει επιστράτευση των ιδιωτικών γιατρών εάν δεν πειστούν να ενισχύσουν το Σύστημα Υγείας.

«Το δεύτερο που κάνουμε είναι η ενίσχυση του συστήματος υγείας. Παραλάβαμε 526 κρεβάτια ΜΕΘ και τώρα έχουμε 1.100 κλίνες ΜΕΘ. Ψηφίζεται τροπολογία για να δοθούν κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το σύστημα. Αν αυτό δεν αποδώσει και η πίεση είναι μεγάλη θα αξιοποιήσουμε νέους τρόπους» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ στην ερώτηση αν εξετάζεται και το μέτρο της επιστράτευσης είπε ότι «ενδεχομένως μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος να πάμε και σε αυτό αν τα κίνητρα δεν αποδώσουν και οι κινήσεις που κάνουμε δεν αποδίδουν».

ΠΗΓΗ:CNN