Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

840 Αγρότες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εντάχθηκαν σε πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας

 

 

 

Με απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χαράλαμπος Κασίμης,  840 αγρότες  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εντάχθηκαν στην πρώτη πρόσκληση του προγράμματος  Βιολογικής Γεωργίας, με συνολικό ποσό ένταξης 13.344.039 ευρώ. Οι δικαιούχοι της Περιφέρειάς  όπως και όλης της χώρας είναι μόνο φυτικής παραγωγής σε ζώνη Natura.

 

Οι υποχρεώσεις και δεσμεύσεις των δικαιούχων ξεκινούν από  την ημερομηνία έκδοσης της  Απόφασης Ένταξης Πράξεων   και η διάρκεια των δεσμεύσεων  ορίζεται για συνεχές χρονικό διάστημα τριών χρόνων  για τους νεοεισερχόμενους στα Βιολογικά και για πέντε χρόνια για τους παλιούς βιοκαλλιεργητές .

     

 

Σύμφωνα με την απόφαση ολοι οι δικαιούχοι οφείλουν να συνάψουν σύμβαση με σύμβουλο, ο οποίος υπάγεται στον κλάδο Γεωπόνων ή  Τεχνολόγων Γεωπονίας, εντός 2 μηνών δηλαδή μέχρι τις 31/07/2017.

Οι  βιοκαλλιεργητές  οφείλουν να συνάψουν σύμβαση με Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης εντός 15 εργάσιμων ημερών, δηλαδή μέχρι τις 22/06/2017. Επιπλέον έχουν την υποχρέωση να ακολουθήσουν μάθημα κατάρτισης κατά το δεύτερο έτος δεσμεύσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι τέλος του έτους, αναμένεται να βγει δεύτερη πρόσκληση  Βιολογικής Γεωργίας, που θα αφορά κτηνοτρόφους και αγρότες με διαφορετικά κριτήρια ένταξης (όχι περιοχές Natura ). Ο προϋπολογισμός θα είναι 400 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.