Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αλλαγή στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας --Στο ''τιμόνι'' του ΕΒΕ ο Θανάσης Κυρίτσης

Ανεμος αλλαγής πνέει απο το πρωί στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας καθώς ο Συνδυασμός του  Θανάση Κυρίτση είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών της Κυριακής .Ο επικεφαλής της «Ανανεωτικής Πορείας» και οι υποψήφιοι του συνδυασμού του κέρδισαν καθαρά την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος με τους εμπόρους , τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες του νομού Φθιώτιδας να δίνουν εντολή διοίκησης στο ΕΒΕ Φθιώτιδας σε νέα πρόσωπα . 

Σε σύνολο 1692 έγκυρων ψηφοδελτίων σε Λαμία, Στυλίδα, Μακρακώμη και Αταλάντη , ο Συνδυασμός του Θανάση Κυρίτση  ''Ανανεωτικη Πορεία'' έλαβε 974 ψήφους , εναντι 718 ψήφων που συγκέντρωσε  η «Επιμελητηριακή Κίνηση ΦΘΙΑ» του Αλέκου Διαμαντάρα  .

Ενδεικτικό της μεγάλης και καθαρής νίκης του  Θανάση Κυρίτση , είναι οτι επικράτησε και στα τρία τμήματα του Επιμελητηρίου με ποσοστό  57.5% , έναντι 42.5% του Αλέκου Διαμαντάρα.Αναλυτικά τα αποτελέσματα :

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Ψήφισαν: 576
Άκυρα: 19
Λευκά: 12
Έγκυρα: 545

Κυρίτσης: 323
Διαμαντάρας: 222

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ
Ψήφισαν: 295
Άκυρα: 11
Λευκά: 3
Έγκυρα: 281

Κυρίτσης: 170
Διαμαντάρας: 111

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Ψήφισαν 907
Λευκά-Άκυρα: 41

Κυρίτσης: 481
Διαμαντάρας: 385 

 

Oι κάλπες ανοιξαν στις 8 το πρωί της Κυριακής και εκλεισαν στις 8 το βράδυ,  αφου λόγω της μεγάλης προσέλευσης μελών η εκλογική επιτροπή αποφάσισε να παρατείνει για δύο ωρες την εκλογική διαδικασία . Στις 9:30’ το βράδυ , ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων που θα αναδείκνυε  τον νικητή στις εκλογές του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας. Ο Συνδυασμός του Θανάση Κυρίτση καταλαμβάνει 12 εδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο , ενω ο Συνδυασμός του Αλέκου Διαμαντάρα παίρνει 9 εδρες . 

 

Συνολικά στις κάλπες προσήλθαν 1.777 ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη.

Αναλυτικά ανά πόλη και τμήμα οι ψήφοι έχουν ως εξής:

ΑΤΑΛΑΝΤΗ (ΣΥΝΟΛΟ: 220)

Τμήμα Εμπορικό: 70

Τμήμα Μεταποίησης: 33

Τμήμα Υπηρεσιών: 117

ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ (ΣΥΝΟΛΟ: 151)

Τμήμα Εμπορικό: 47

Τμήμα Μεταποίησης: 31

Τμήμα Υπηρεσιών: 73

ΣΤΥΛΙΔΑ (ΣΥΝΟΛΟ: 258)

Τμήμα Εμπορικό: 92

Τμήμα Μεταποίησης: 34

Τμήμα Υπηρεσιών: 132

ΛΑΜΙΑ (ΣΥΝΟΛΟ: 1148)

Τμήμα Εμπορικό: 367

Τμήμα Μεταποίησης: 197

Τμήμα Υπηρεσιών: 584

 

                                                                Θανάσης Κυρίτσης : ''Θα λειτουργήσουμε συλλογικά'' ...

 

Την συμμετοχή ολων των μελών του Επιμελητηρίου ζήτησε ο νέος πρόεδρος Θανάσης Κυρίτσης προκειμένου οπως είπε βήμα-βήμα να υλοποιηθούν ολες οι εξαγγελίες μας για την αναβάθμιση του Επιμελητηρίου . ''Είναι δεσμευσή μας να κάνουμε στο Επιμελητήριο αυτά που υποσχεθήκαμε στα μέλη μας που μας εμπιστεύτηκαν και μας εδωσαν την εντολή να διοικήσουμε το Επιμελητήριο τα επόμενα τρία χρόνια '' τόνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας .   Η επικαιροποίηση του μητρώου των μελών , η επανίδρυση του τουριστικού τμήματος και η ιδρυση τμήματος εξαγωγών είναι απο τις πρώτες ενέργειες της νέας Διοίκησης , οπως ανέφερε στις χθεσινές δηλώσεις του ο Θανάσης Κυρίτσης . ''Στόχος μου είναι να λειτουργήσω συλλογικά και να αξιοποιήσω ολα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου χωρίς διαχωρισμούς και χωρίς αποκλεισμούς'' . Μόνο ετσι , είπε ο κ. Κυριτσης μπορούμε να προσφέρουμε στις επιχειρήσεις του νομού και να παρουσιάσουμε θετικό εργο . 

 

                                                           Αλέκος Διαμαντάρας :''θα είμαι συμπαραστάτης σε κάθε θετική ενέργεια''

 

Απο την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος Αλέκος Διαμαντάρας συνεχάρη τον Θανάση Κυρίτση για την εκλογή του , λέγοντας οτι ο δικός του συνδυασμός εχει μάθει και να χάνει και να κερδίζει . Απο τη θέση της αντιπολίτευσης  , δηλώνει , θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη για την προστασία των συμφερόντων του επιχειρηματικού κόσμου  χωρίς εριδες και στείρες αντιπαραθέσεις '' .

Αναλυτικά η δήλωση του επικεφαλή της Επιμελητηριακής Κίνησης ''ΦΘΙΑ ''Αλέκου Διαμαντάρα :

''Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, ως Επιμελητηριακή Κίνηση «ΦΘΙΑ», θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που μας στήριξαν με την ψήφο τους.

Η προεκλογική περίοδος χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερη ένταση και πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα έντονα πολωτικό κλίμα.

Παρουσιάσαμε το σημαντικό έργο που πραγματοποιήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια και τοποθετηθήκαμε με συγκεκριμένες προτάσεις και σχεδιασμό για την επόμενη μέρα, για ένα καλύτερο και δυνατότερο επιμελητήριο προς όφελος των πολλών.

Προσωπικά θέλω να συγχαρώ τον επικεφαλής του συνδυασμού «Ανανεωτική Πορεία» και δηλώνω πως θα είμαι συμπαραστάτης σε κάθε θετική ενέργεια προς όφελος του θεσμού. Του παραδίδουμε ένα επιμελητήριο σύγχρονο και ανοικτό προς όλους.

Τέλος, θα ήθελα να τονίσω πώς τόσο εγώ, όσο και η ομάδα του συνδυασμού μας, εγγυόμαστε για μία ακόμη φορά την ενότητα και την ομαλή λειτουργία του Επιμελητηρίου.

Άλλωστε γι αυτό προσπαθούσαμε τόσα χρόνια και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε''.

 

Φωτογραφίες