Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εκλεισαν σχολεία σε Καμένα Βούρλα και Αμφίκλεια -Σε καραντίνα οι μαθητές

 
Την απόφαση για κλείσιμο δύο  τμημάτων  του Λυκείου Καμένων Βούρλων και μιας τάξης του Γυμνασίου Κάτω Τιθορέας πήραν οι Δήμοι Καμένων Βούρλων και Αμφίκλειας Ελάτειας σε συνεργασία με τους Διευθυντές και προισταμένους Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοιού σε μαθητές Αναφορικά με το θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε σε μαθητή της Γ' τάξης του Γυμνασίου Κάτω Τιθορέας , η Δήμαρχος Αμφίκλειας -Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή επικοινώνησε αμεσα  με τις αρμόδιες υπηρεσίες, τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση και τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Κάτω Τιθορέας και μετά απο σύσκεψη αποφασίστηκε το κλείσιμο της Γ' τάξης Γυμνασίου για 14 ημέρες, ενώ όλοι οι μαθητές της τάξης θα μπουν σε καραντίνα.
Ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των στενών επαφών, μαθητών και καθηγητών και πραγματοποιείται απολύμανση σε ολόκληρο το κτίριο της σχολικής μονάδας.
Όπως ορίζει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, με την ύπαρξη ενός και μόνο κρούσματος δεν μπορεί να κλείσει ολόκληρο το σχολείο.
Τα τεστ ιχνηλάτησης των μαθητών θα γίνουν τις επόμενες ημέρες , αφού οι υπόλοιποι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλις χθές.
Εκκληση σε ολους  τους γονείς να επιδείξουν ψυχραιμία και να εφαρμόσουν τις προβλεπόμενες οδηγίες , απευθύνει η Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας .
''Ο πανικός δεν βοηθάει κανέναν μας'' τονίζει η κ. Στιβακτή και προσθέτει οτι ο  Δήμος παραμένει σε πλήρη εγρήγορση και διαρκή συνεργασία με τη Διεύθυνση της Σχολικής Μονάδας και τους αρμόδιους φορείς.
 
Επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού διαπιστώθηκαν και στο Δήμο Καμένων Βούρλων . Στα πλαίσια συνδυασμένης διερεύνησης από την Πολιτική Προστασία του Δήμου και την Περιφέρεια, στενών επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, σήμερα  βρέθηκαν δύο  κρούσματα μαθητών στο Λύκειο Καμένων Βούρλων. Οπως μας ενημερώνει ο Δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης από πλευράς Δημοτικής αρχής έγιναν αμέσως οι ενδεδειγμένες ενέργειες όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο και συγκεκριμένα ενημερώθηκε άμεσα για το θέμα η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, με εντολή της οποίας έκλεισαν τα δύο  Τμήματα του σχολείου που φοιτούν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και δόθηκαν οδηγίες σε όλους τους μαθητές.
''Η Δημοτική αρχή απ’ την πρώτη στιγμή παρακολουθεί το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που εκδίδουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες.
Στεκόμενοι πάντοτε στο πλευρό των δημοτών μας και συναισθανόμενοι την ευθύνη μας απέναντι τους, φροντίζουμε για την ορθή και υπεύθυνη ενημέρωση τους'' επισημαίνει σε ανακοινωσή του ο Δήμος Καμένων Βούρλων . 

    

randomness