Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μίνι αναστάτωση στη ΝΔ για τις «φιέστες» του Τσίπρα

Μίνι αναστάτωση προκλήθηκε χτες στη ΝΔ παραμονές του δεύτερου περιφερειακού συνεδρίου της Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία όπου είναι προγραμματισμένο σήμερα το βράδυ να μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η κίνηση της ΝΔ να θέσει με επίσημη ανακοίνωση απαγορευτικό στη συμμετοχή βουλευτών και στελεχών της σε «κομματικές φιέστες» και «κακόγουστες εκδηλώσεις προπαγάνδας» της κυβέρνησης, έφερε σε δύσκολη θέση τον οικοδεσπότη του δεύτερου αυτού περιφερειακού συνεδρίου Κώστα Μπακογιάννη, αν και το πρόβλημα αφορά αρκετούς ακόμα γαλάζιους περιφερειάρχες ανά την επικράτεια καθώς είναι προγραμματισμένα 13 συνέδρια με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο περιβάλλον του κ. Μπακογιάννη υπήρξε σχετική έκπληξη, αμηχανία και εκνευρισμός, καθώς σε πρώτη φάση η εντύπωση που δημιουργήθηκε από την ανακοίνωση του Μοσχάτου ήταν ότι πρόκειται για γενικό απαγορευτικό που αφορά και τη συμμετοχή των αυτοδιοικητικών στελεχών της ΝΔ. Μάλιστα το θέμα θα μπορούσε να πάρει και άλλες διαστάσεις για τις σχέσεις των κ.κ. Μητσοτάκηκαι Μπακογιάννη στον απόηχο της φημολογίας ότι ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ένας εκ των διεκδικητών του γαλάζιου χρίσματος για τη δημαρχία της Αθήνας  και εκφράστηκαν και φόβοι ότι θα μπορούσε η κίνηση της ηγεσίας της ΝΔ να δημιουργήσει την εντύπωση ότι είναι «φωτογραφική» για τον περιφερειάρχη της Στερεάς Ελλάδας.

Ενδεικτική όλου αυτού του κλίματος ήταν η δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» πως «συγκρούονται στην πραγματική ζωή τα βουβάλια, εγώ το βατραχάκι τώρα τι πρέπει να κάνω που είμαι αυτοδιοικητικός;» και σημείωσε ξεκαθαρίζοντας ότι θα δώσει το παρών ότι «εγώ οφείλω να μένω όσο μπορώ πιο μακριά από τα κομματικά παιχνίδια και να προσπαθήσω να εξασφαλίσω τα μέγιστα για την περιφέρειά μου».

Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ διευκρίνιζαν στο News247 ότι η ανακοίνωση και το απαγορευτικό για τα περιφερειακά συνέδρια με ομιλητή τον κ. Τσίπρα αφορά τα γαλάζια «αμιγώς κομματικά στελέχη και τους βουλευτές» και όχι τους αυτοδιοικητικούς ή τους εκπροσώπους φορέων, παρά το γεγονός ότι η ΝΔ επιμένει να καταγγέλλει τον Αλέξη Τσίπρα ότι «προσπαθεί να χρησιμοποιήσει για κομματικούς σκοπούς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

 

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.