Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νέος Ηγούμενος στο Μοναστήρι του Αγάθωνα ο π. Γερμανός Γιαντσίδης --Εξελέγη ομόφωνα

Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες της Ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος την Κυριακή 16 Ιουλίου σκορπώντας σε όλους  την είδηση της εκλογής  Νέου Ηγούμενου και συμβουλίου της Ιεράς Μονής.

Νέος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής εξελέγη ομόφωνα  μετά απο ψηφοφορία  ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γερμανός Γιαντσίδης  και Ηγουμενοσύμβουλοι ανεδείχθησαν επίσης ομόφωνα  , ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αγάθων Κατερνόπουλος και ο  μοναχός Βησσαρίων Παλαιογιάννης.

    Την είδηση της εκλογής νέου  Ηγούμενου  μετέδωσαν αρχικά οι χαρμόσυνες καμπάνες, ενώ στην συνέχεια άνοιξε η πόρτα του Καθολικού και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος  ανακοίνωσε στους  πιστούς το όνομα του νέου Ηγουμένου, με τους πιστούς να χειροκροτούν και να αναφωνούν  το Άξιος!

 Στη συνέχεια ο νέος Ηγούμενος πήρε απο τον Μητροπολίτη την Ποιμαντορική Ράβδο και  έγινε μικρή   δέηση υπέρ του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής,  Γερμανού Ιερομονάχου .

        Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιωτάτος ευχήθηκε στο Νέο Ηγούμενο να έχει δύναμη, να συνεχίσει στα ίχνη των πατέρων της Μονής και ιδιαίτερα  του  εκδημήσαντος π. Δαμασκηνού  και να συνεχίσει να αναδεικνύει το Μοναστήρι  ως κέντρο προσευχής, φιλανθρωπίας  και ενίσχυσης  των  προσκυνητών της Παναγίας και του Οσίου Βησσαρίωνος.

    Ο Νέος Ηγούμενος βαθειά συγκινημένος  αντιφώνησε   τον Σεβασμιώτατο και τους πατέρες της αδελφότητος και μεταξύ άλλων τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο   προσωπό του.

  Πριν  της εναρξη της εκλογικής   διαδικασίας  ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο εντός του καθολικού, υπέρ ανάπαυσης  της ψυχής του μακαριστού Καθηγουμένου γέροντος π. Δαμασκηνού.

    

 

Βιογραφικό του Νέου Καθηγουμένου

της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος

 Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανού Γιαντσίδη.

 

   Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γερμανός (κατά κόσμον Εμμανουήλ) Γιαντσίδης, του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, γεννήθηκε στον  Κορυδαλλό το  1964.

   Τις εγκύκλιες σπουδές του περάτωσε το 1982, αποφοιτών από την Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας.

   Την ιδια χρονιά  λαμβάνει το πτυχίο της Βυζαντινής Μουσικής από την Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, ενώ παράλληλα εισέρχεται ως δόκιμος στην Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος έχοντας ήδη συνδεθεί πνευματικά με τους πατέρες της Ιεράς Μονής.

   Το 1991 εγινε  μοναχός από τον Μακαριστό Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Γερμανό Δημάκο, λαμβάνοντας το όνομα Γερμανός.

   Στις 21 Νοεμβρίου του ιδίου έτους χειροτονείται διάκονος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό Παπαχρήστου  και στις 23 Νοεμβρίου Ιερεύς, λαμβάνοντας και το οφίκιο του Αρχιμναδρίτη .

   Το 1992 εισήχθη στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε λαμβάνοντας  το πτυχίο του με βαθμό «Άριστα».

   Όλα αυτά τα χρόνια έμεινε αφοσιωμένος κοντά στους πατέρες της Μονής και στον Πνευματικό του πατέρα Μακαριστό  Καθηγούμενο π. Δαμασκηνό Ζαχαράκη, διαδασκόμενος την μοναχική ζωή, την  ταπεινότητα και την αγάπη προς τον Θεό και τους ανθρώπους.

  

Φωτογραφίες

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.