Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Μπράλλος τιμά τον αείμνηστο Καθηγητή και ακαδημαϊκό Ιωάννη Καρμίρη

Το μικρό και πανέμορφο Χωριό, ο Μπράλλος, ανέδειξε σπουδαίους επιστήμονας, Καθηγητές Πανεπιστημίου στην ιατρική, στην Θεολογία στο φυσικομαθηματικό τμήμα του πανεπιστημίου Αθηνών κλπ, αλλά και εξέχοντες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, που τίμησαν το χωριό τους και « τα παντελόνια τους»!!!!!!

Μία εξέχουσα προσωπικότητα ήταν ο καθηγητής της Δογματικής στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ο αείμνηστος Ιωάννης Καρμίρης. Ένας ταπεινός, πιστός, απλοϊκός, πολύ πιστός ορθόδοξος Χριστιανός και κυρίως ένας απλός άνθρωπος με μεγάλο βάθος Σοφίας, Πίστης και Πατριωτισμού. Δεν ενέδωσε ποτέ στις απαιτήσεις των καθολικών και άλλων αιρετικών, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής ορθοδόξου Εκκλησίας, στα διεθνή Φόρουμ, για την ένωση των Εκκλησιών.

Αγαπούσε πολύ την Πατρίδα μας αλλά και την Ιδιαίτερη Πατρίδα του τον Μπράλλο. Σχεδόν όλα τα συγγράμματά του τα συνέγραψε στο Μπράλλο, στον ίσκιο των βελανιδιών και των ανθισμένων κουτσουπιών. Η Γυναίκα του, η Φρόσω, πάντα τον ακολουθούσε παντού. Ήταν η εκπροσώπηση της καλοσύνης, της ευγένειας και της Αγάπης για όλους μας.

Προς Τιμήν του αειμνήστου καθηγητού και Ακαδημαϊκού Ιωάννη Καρμίρη, η Κοινότητα Μπράλλου απεφάσισε πρόσφατα να δημιουργήσει ένα Πνευματικό-ιστορικό Κέντρο, στο Δημοτικό Σχολείο κάτω Μπράλλου.

Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά όλα τα Μέλη του τοπικού Συμβουλίου Μπράλλου και να τους πω ότι θα έχουν συμπαραστάτες όλους τους Μπραλλιώτες, εντός και εκτός Μπράλλου. Τέτοιες ενέργειες του Κοινοτικού Συμβουλίου Μπράλλου, είναι άξιες επαίνου και υποστηρίξεως από όλους μας. Τέτοιες ενέργειες ενώνουν και δεν χωρίζουν!!!!

Θερμά συγχαρητήρια, λοιπόν, στον πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου, κ. Ηλία Καρμίρη, και στον πρώην Πρόεδρο Μπράλλου και νυν Σύμβουλο κ. Ιωάννη Καρμίρη που φέρει και το Όνομα του αείμνηστου καθηγητού, για την απόφασή τους αυτή. Όλοι οι Μπραλλιώτες θυμόμαστε με πολύ μεγάλη συγκίνηση τον « Κύρ΄ Γιάννη», ιδιαιτέρως εγώ που ωφελήθηκα τα μέγιστα στην ορθόδοξο Πίστη και στην πνευματική μου ζωή, για να γίνω αυτός που έγινα σήμερα !!!!!

Μπράλλος, 02.08.2017

Δρ. Θεόδωρος Ντούρος
Ιατρός
π. Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Λαμίας
π. Δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας